
ΣΤΗ ΣΥΡΟ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Το παράρτημα Αργοστολίου του Λυκείου Ελληνίδων δεν θα μπορούσε να λείπει από τη 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λυκείου Ελληνίδων που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 15-18 Οκτωβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου. Τον δραστήριο σύλλογο και την παράδοση της Κεφαλονιάς εκπροσώπησε η Πρόεδρος, Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη, κάνοντας τη δική της παρέμβαση.
Η διοργάνωση του Συνεδρίου, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που δημοσιεύουμε, συνέπεσε με τα 100 χρόνια ιστορίας του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και στο πρόγραμμα του έγινε εκτενής αναφορά στην ιστορία του, στον κοινωνικό ρόλο που έχει διαδραματίσει και γενικότερα στη σχέση του Λυκείου Ελληνίδων με τον λαϊκό πολιτισμό, τον χορό, την παράδοση και τη νεωτερικότητα. Μάλιστα, στα πλαίσια των πολλαπλών εκδηλώσεων του συνεδρίου, υπήρξε ακόμα περιήγηση και γνωριμία των συνέδρων με το ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης.
Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, παραρτήματος Αργοστολίου, έκανε τη δική της παρέμβαση στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου μαζί με τις εκπροσώπους από τους αντίστοιχους συλλόγους του Βόλου, του Ηρακλείου και της Νάουσας. Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, έλαβε φέτος διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή Ελληνίδων της διασποράς.
Πηγή: http://kefaloniaphoto.com/