skip to Main Content
ΣΤΕΠ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΛΙΚΗΣ: ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΚΗ

Η περιοχή της Παλικής  έχει μεγάλη και άμεση  ανάγκη να βγει από το τέλμα και την υποβάθμιση. Η περιοχή μας έχει μείνει πίσω στο βιοτικό επίπεδο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της, όπως επίσης και στη Τουριστική Ανάπτυξη.

Ο Σύνδεσμος των Τουριστικών Επιχειρήσεων Παλικής εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν των Ξενοδοχείων , Καταλυμάτων και συναφών επαγγελμάτων και εκφράζουμε την αγωνία μας για την πορεία του Τόπου μας και των επιχειρήσεων μας.

Σε συνεννόηση με τα μέλη μας και ακούγοντας προτάσεις και ιδέες  πολλών συμπατριωτών μας καταρτίσαμε τον κατωτέρω Πίνακα Έργων που κατά την άποψη μας είναι αναγκαίο  να προγραμματισθούν και εκτελεσθούν το ταχύτερο δυνατόν.

 

 1. Το Δημοτικό Μουσείο πρέπει επιτέλους να ενεργοποιηθεί άμεσα. Η τελική πρόταση είναι να στεγασθεί στο Μουσείο η «Πινακοθήκη της Κεφαλονιάς «» όπου θα εκτίθεται μονίμως η Συλλογή του Μεγάλου Κεφαλλονίτη Ζωγράφου Γεράσιμου Στέρη.
 2. Ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου της Πόλεως με ευθύγραμμη Κιονοστοιχία για να βελτιωθεί η όψη των κτιρίων και της πόλεως. Η πρόταση της ανάπλασης είναι έργο του Αρχιτέκτονα κ. Θωμά Παξινού και την έχουμε υποβάλει στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
 3. Μερική Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας με επέκταση και πεζοδρόμηση  προς την Βόρεια πλευρά.
 4. Επισκευή του Διατηρητέου κτιρίου του Α’ Δημοτικού Σχολείου για να χρησιμοποιηθεί ως Εκθεσιακός Χώρος και Πολλαπλών Χρήσεων.
 5. Τακτοποίηση και ευπρεπισμός της εισόδου του γηπέδου του Αγ. Αντωνίου.
 6. Ασφαλτόστρωση του δρόμου Λιβάδι – Ληξούρι, και οποιεσδήποτε άλλες παρεμβάσεις (δενδροφύτευση, φωτισμός, καθαρισμός παραλίας) είναι δυνατόν να γίνουν κατά μήκος όλης αυτής της παραλιακής ζώνης.
 7. Επισκευή και Αποκατάσταση του Μνημείου «ΚΟΛΩΝΑ» στην είσοδο της Πόλεως.
 8. Πλακόστρωση πεζοδρομίων ,τοποθέτηση κρασπέδων και μικροεπισκευές δρόμων.
 9. Ανάπλαση του πεζόδρομου με  Πέργκολες και φύτευση με αναρριχόμενα φυτά.
 10. Παρεμβάσεις στις παραλίες του Ξι. Πετανοί, Πλατιά Άμμος . Ανάκτηση της Γαλάζιας Σημαίας.
 11. Δενδροφύτευση και φωταγώγηση της Τουριστικής Περιοχής Ξι, Κουνόπετρα.
 12. Απομάκρυνση των πάσης φύσεως μπαζών και σκουπιδιών , παλαιών άχρηστων αντικειμένων που βρίσκονται σε κοινή θέα και δημιουργούν μία απωθητική και άσχημη εικόνα.
 13. Παρεμβάσεις και εκτέλεση μικρών έργων καθαρισμών και ευταξίας στα Μαντζαβινάτα, Λεγατάτα, Αγ Σπυρίδωνα.
 14. Καθαρισμός και Φωταγώγηση του δρόμου Ληξούρι – Λέπεδα.
 15. Καθαρισμός και επισκευή πρόσβασης από το λιμάνι στο Μουσείο – Πινακοθήκη μέσω του υφιστάμενου πεζόδρομου.
 16. Επέκταση του Αποχετευτικού Δικτύου στις περιοχές Λέπεδα , Αγ. Δημήτριος , Ξι.

 17. Έκκληση στις αρμόδιες αρχές (Δήμος,  Αστυνομικό Τμήμα) Να εφαρμοσθεί ο Νόμος περί κυκλοφορίας οχημάτων στους Πεζόδρομους, και να διευθετηθεί το θέμα της δράσης των παράνομων μικροπωλητών και αθίγγανων

18. Να δημιουργηθεί δυναμικός δικτυακός τόπος (website) για το Ληξούρι και την Παλική πλήρως ενημερωμένος.  Αυτό είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η ολοκλήρωσή του. Ωστόσο όλα τα μέλη του Συνδέσμου μπορούν αν προβάλλονται και μέσα από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου που σύντομα θα αναρτηθεί.

19. Δημιουργία περιπατητικών μονοπατιών.

 

 

Back To Top