skip to Main Content
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΥΚΟΥΔΗ ΣΤΟΝ ΣΑΚΗ ΒΟΥΤΟ: “ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ “ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ”-ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ-ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ(ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Την πρώτη του συνέντευξη ως Αντιδήμαρχος Αργοστολίου-Σάμης παραχώρησε στον Ιόνιαν Γκάλαξι και στον Σάκη Βούτο, ο Διονύσης Λυκούδης. Ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμαρχο Αλ. Παρίση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και δήλωσε έτοιμος να αναλάβει μεγάλα φορτία όπως έχει μάθει στην ζωή του. Τόνισε ότι θα επιχειρηθεί προσπάθεια ανακατάταξης στον Δήμο και σε ότι αφορά το υπαλληλικό προσωπικό και τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών ώστε η μηχανή του Δήμου που βρισκόταν σε ύπνωση να ενεργοποιηθεί προς όφελος του νησιού μας.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με κάποια διλήμματα που μπαίνουν από την αντιπολίτευση, ο Διονύσης Λυκούδης τόνισε ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε 5 χρόνια και τότε μπορεί ο καθένας να ξαναθέσει τα διλήμματα. Όλα αυτά τα ζητήματα κρίθηκαν από την τοπική κοινωνία. Και αναρωτήθηκε: Δεν είναι γραφικό το ότι 4 μήνες μετά τις εκλογές να μπαίνουν θέματα που έχουν κριθεί; Ο λαός αποφάσισε τον Μάιο. Να γίνουμε σοβαροί και να αφήσουμε την Δημοτική Αρχή απερίσπαστη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, πρόσθεσε.

“ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ “ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ”

Σχολιάζοντας την σημερινή ανακοίνωση του Θεόφιλου Μιχαλάτου υπογράμμισε ότι ο κ. Μιχαλάτος είναι ο “πικραμένος των εκλογών”. Ενώ τόνισε ότι θα είμαι ΑΜΙΣΘΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ. Είπε ότι είναι εθελοντής στην πολιτική καθώς από μικρό παιδί ασχολείται με τα κοινά. Απάντησε στον κ. Μιχαλάτο λέγοντας ότι “την πρωτοκαθεδρία δεν την αγόρασα από το σούπερ μάρκετ “ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ”, ενώ διέψευσε το ότι οι εντεταλμένοι σύμβουλοι θα παίρνουν μισθό χαρακτηρίζοντας ψεύδη τα όσα γράφτηκαν. Σε ότι αφορά τους σχολιασμούς της ΑΕΚ για την σύνθεση της νέας δημοτικής αρχής είπε “όταν η κοινωνία επιλέξει τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, τότε θα κάνει αυτός την κατανομή. Τώρα όμως κοιτάει από μακριά”.

Η ΣΑΜΗ, ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ  ΚΑΙ Η ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Αναφερόμενος στο ζήτημα του καραβιού στην Σάμη ο κ. Λυκούδης είπε ότι “οι Σαμικοί έριξαν μαύρο σε αυτούς που επένδυσαν σε φρούδες ελπίδες. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα στην τοπική κοινωνία. Καμία αρμοδιότητα δεν έχει ο Δήμος στο κομμάτι της ακτοπλοικής σύνδεσης. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές”

Σε ότι αφορά κάποιες αιχμές που αφήνονται για τα έσοδα των σπηλαίων τόνισε ότι “Επί δεκαετίες μέχρι το 2011 τα έσοδα των σπηλαίων πήγαιναν σε δρόμους “σκοτεινούς” που κανείς δεν μπορούσε να ελέγξει. Επί Παρίση όμως μπαίνουν στο ταμείο του Δήμου σε πλήρη διαφάνεια και διαχείριση. Αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχει κάτι το μεμπτό να ανέβει τα σκαλιά της Εισαγγελείας”

Αναφορικά με τα έργα στην Σάμη ο Δ. Λυκούδης ζήτησε πίστωση χρόνου 1-2 εβδομάδες προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που υπάρχουν ενώ τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν καρέκλες και γραφεία αλλά θέσεις ευθύνης, προσφοράς και δουλειάς.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ “ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ”

Ο Δ. Λυκούδης αναφέρθηκε και στο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της πρωτεύουσας του νησιού. Αυτό συνοψίζεται στο “πάντρεμα” τριών μεγάλων έργων:

1. Στην ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης αλλά και της παραλίας (χωρίζεται σε 6 επιμέρους μεγάλα έργα και έχει αναλυθεί σε σχετικό άρθρο μας (http://anexarttitosblog.gr/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%80%CE%BF/)

2. Στην κατασκευή Εργοστασίου νερού στην νερομάνα ώστε επιτέλους μετά από δεκαετίες οι Αργοστολιώτες να μπορούν να πίνουν νερό από την βρύση

3. Στην ολοκλήρωση του νέου Δημοτικού Γηροκομείου με την β΄ φάση που θα δημιουργήσει ένα από τα πιο σύγχρονα Γηροκομεία στην χώρα.

Τα παραπάνω αποτελούν “επανάσταση” για την πόλη του Αργοστολίου και όταν ολοκληρωθούν το Αργοστόλι θα είναι μία διαφορετική πόλη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν τα χρήματα για να γίνουν τα έργα ο Δ. Λυκούδης ήταν κατηγορηματικός: “Τα χρήματα υπάρχουν, τα έργα είναι ενταγμένα είτε σε Ευρωπαικά προγράμματα, είτε χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης πρόσθεσε ότι το κτίριο του Μουσείου θα γκρεμιστεί (αν και αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου) και θα χτιστεί νέο και σύγχρονο κτίριο ενώ αναφερόμενος στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου είπε ότι υπάρχει ολόκληρο σχέδιο για να φτιάξουμε μία αρχοντική πλατεία και όχι κάτι που θα παραπέμπει σε “κιτς” και σύντομα θα κοινοποιήσουμε και το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ

Τέλος ο Δ. Λυκούδης έστειλε ένα μικρό, λιτό αλλά ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Κεφαλονίτες: “ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ”

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Δ. Λυκούδη στον Σάκη Βούτο και στον ΙΟΝΙΑΝ ΓΚΑΛΑΞΙ: https://app.box.com/s/uu3nwb0y7vy2tpivfhj5

Back To Top