skip to Main Content
Pav

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Α/ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Β.ΚΕΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΟ ΛΑΟ-Γράφει η Παυλίνα Σταμάτη

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης  έδωσε ο Αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Βαγγέλης Κεκάτος. Μίλησε για πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν στον ίδιο και στην Κεφαλονιά.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον απολογισμό της σεζόν που τελείωσε . Ο ίδιος τόνισε ότι η σεζόν ήταν πάρα πολύ καλή και αυτό διότι ξεπεράστηκε το όριο των 200.000 επισκεπτών αν προσθέσουμε και τα κρουαζιερόπλοια που κατέφθασαν στο νησί. Παρ όλο που  η Κεφαλονιά επηρεάστηκε από τους σεισμούς η Δημοτική Αρχή  σε συνεργασία με την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη η οποία έδωσε προτεραιότητα στη προβολή της Κεφαλονιάς, η εικόνα του νησιού ήταν εξαιρετικά καλή. Η προσπάθεια δε σταματάει πουθενά είπε ο κ. Κεκάτος αφού είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης και έχει σε αυστηρή προτεραιότητα τον τουρισμό διότι κινεί σε μεγαλύτερο ποσοστό την οικονομία του νησιού. Η Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη να δίνει το παρόν όπου θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει τη προβολή της Κεφαλονιάς.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις ενέργειες που θα κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε να προσελκύσει νέους επισκέπτες και να εξασφαλίσει ότι θα πάμε καλά το 2015. Μας υπογράμμισε πως ο τουρισμός κινείται σε τρία επίπεδα, το πρώτο είναι αυτό του προγραμματισμού. Το 2015 από πλευράς κρουαζιερόπλοιων και πτήσεων που έχουν αναγγελθεί θα είναι μια πολύ δυνατή χρονιά. Το δεύτερο περιλαμβάνει τους ανθρώπους που επηρεάζονται από τις παρουσιάσεις του νησιού και τις διάφορες εκθέσεις καθώς πρόκειται για το νησί του πολιτισμού. Και το τρίτο επίπεδο έχει να κάνει με τους εν δυνάμει, αυτούς που δεν συνδέονται με την Κεφαλονιά αλλά ακούν ευχάριστα πράγματα και βάζουν σε πρόγραμμα την εξόρμηση τους στο νησί. Ο κόσμος  είναι αυτός που ξεχωρίζει ότι οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής ακόμα και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού δημιουργούν στους ίδιους την ηθική υποχρέωση να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο.

Η τρίτη ερώτηση που κάναμε στον κ. Βαγγέλη Κεκάτο έχει να κάνει με τα συνεχή ταξίδια του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό όπου κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για αναψυχή. Υποστήριξε ο ίδιος ότι τα ταξίδια  έχουν συγκεκριμένες δράσεις με συγκεκριμένο σκοπό. Μία από αυτές τις δράσεις είναι η τουριστική έκθεση όπου είναι ο φορέας που μαζεύονται όλοι οι ειδικοί του τουρισμού μια συγκεκριμένη περίοδο για την ανάπτυξη του τουρισμού. Η παρουσία της Κεφαλονιάς σε μια τέτοια έκθεση είναι απαραίτητη. Η μικρή αυτή κατηγορία που υποστηρίζουν ότι τα ταξίδια είναι μόνο για αναψυχή είναι δυσφημιστές της Κεφαλονιάς που απαξιώνουν όλη την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Επεσήμανε ότι στο πρώτο συνέδριο της τουριστικής επιτροπής θα δώσουν  τιμητικό τίτλο στον πρόεδρο ξενοδόχων κ. Γαλιατσάτο διότι υπήρξε από τους πρωταγωνιστές αυτής της επιτροπής και έχει βοηθήσει πολύ με την συμβολή του.  Η Ισχυρή Κεφαλονιά δρα και έχει αποτελέσματα για αυτό και μας επέλεξε ο κόσμος.

Στη συνέχεια της συζήτησης ρωτήθηκε για ποιο λόγο είναι εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που δέχεται τα μεγαλύτερα πυρά από μερίδα των τοπικών μέσων. Ο ίδιος θεωρεί ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση γιατί είναι πιο πολύ εκτεθειμένος στα ΜΜΕ. Τόνισε πως τον στεναχωρεί πολύ η λάσπη που πέφτει στο πρόσωπο του και στη Δημοτική Αρχή γιατί κάποιοι προκειμένου να κάνουν κακό στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του δε τους νοιάζει να καεί όλο το νησί. Κάνουμε όπως πρέπει τη δουλεία μας και όπως είμαστε υποχρεωμένοι.

Η επόμενη ερώτηση είχε να κάνει με αυτά που πρέπει να προσέξουν περισσότερο και τι θα  ήταν αυτό που θα μπορούσε να προσθέσει στη στρατηγική του τουρισμού ώστε να ανέβει περισσότερο το τουριστικό προϊόν. Μας είπε πως έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία με την ενασχόληση του με τα τουριστικά πράγματα και στο να διαχειρίζεται όλα τα θέματα. Ένας από τους τομείς που τον ενδιαφέρει είναι η καλύτερη συνεργασία και η ευθυγράμμιση της αγοράς με τη ζήτηση καθώς και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού ώστε να αναδειχτεί περισσότερο η Κεφαλονιά. Ιδιαίτερη προβολή θα ήθελε να δώσει στον αρχαιολογικό πλούτο που έχει το νησί καθώς πρόκειται για ένα ομηρικό νησί και να δουλέψουμε όλοι μαζί  πιο πολύ τις εκδηλώσεις για να πρωταγωνιστεί η Κεφαλονιά. Αν δουλέψουμε αυτά με συντονισμό θα υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επένδυση είναι το χαμόγελο του ταξιδιώτη.

Ο κ Κεκάτος εκτός από Αντιδήμαρχος τουρισμού είναι και Αντιδήμαρχος Λειβαθούς. Κάποιοι τον κατηγορούν ότι έχει δώσει μεγάλο βάρος στο τουριστικό κομμάτι με συνέπεια να παραμελεί άλλα καθήκοντα του. Μας απάντησε ότι είναι τιμή του που υπηρετεί στη Λειβαθώ από όπου κατάγεται αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο Δήμαρχος έχει αποφασίσει να συνεπικουρείται η αντιδημαρχεία από δύο εντεταλμένους συμβούλους. Τον κ. Κουρκουμέλη και τον κ. Γεωργόπουλο δύο αξιόλογους συναδέλφους εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας του κ. Κεκάτου και να μπορεί η περιοχή να καλύπτεται. Μας τόνισε ότι καθιερώνει συνέχεια συσκέψεις με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και είναι πάντοτε παρόντες όλοι στις υπηρεσίες του πολίτη.

Όσον αφορά τη γνώμη του για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου μας είπε ότι παρ όλο που είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης εκεί βλέπουμε πολλά φαινόμενα κυρίως αρνητικά. Υπάρχει ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο λειτουργεί από τη πλευρά της συμπολίτευσης με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο και από τη πλευρά της αντιπολίτευσης να κυριαρχεί ένα φεστιβάλ πολυλογίας και απαξίωσης.

Η συζήτηση αυτή έκλεισε με το μήνυμα που έστειλε ο κ. Κεκάτος στο κεφαλλονίτικο λαό όπου τόνισε ότι θα δουλέψουν με όλη τους την καρδιά και το πάθος για να δημιουργήσουν .       

Πάμε τώρα να δούμε τα βίντεο της συνέντευξης. Κάθε βίντεο είναι και μία ερώτηση:

ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ:https://www.youtube.com/watch?v=yj8lJRryPSA

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ:http://youtu.be/gFm2mRveybk

ΤΡΙΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: http://youtu.be/xXeBXl4pQ0M

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ:http://youtu.be/OJWjc4P0hAo

ΠΕΜΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: http://youtu.be/uvkATGqQV-Y

ΕΚΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: http://youtu.be/tPnqvv1iHqU

ΕΒΔΟΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ:http://youtu.be/xr074n0SocU

ΟΓΔΟΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: http://youtu.be/IaU8iLvUMXg

 

Back To Top