skip to Main Content
Mpakis

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ ΣΤΟΝ ΙΟΝΙΑΝ ΓΚΑΛΑΞΙ: ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ-ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Α. ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ-ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ-ΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ & ΘΙΑΚΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Συνέντευξη στον Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι παραχώρησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Χαράλαμπος Λυκούδης. Τόνισε ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχουν την μεγαλύτερη βαρύτητα των τελευταίων δεκαετιών διότι κρίνεται ποιά θα είναι η πορεία της χώρας. Αν θα παραμείνει στον ευρωπαικό προσανατολισμό ή αν θα γίνει χώρα τύπου Βενεζουέλας ή Αργεντινής. Επεσήμανε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πανσπερμία απόψεων και ουσιαστικά καμία διαβεβαίωση για την παραμονή στο ευρώ και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μετατραπούμε σε τριτοκοσμική χώρα.

Είπε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις και από την κυβέρνηση της ΝΔ και μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Υπογράμμισε ότι οι θυσίες αυτές δεν πρέπει να πάνε χαμένες και επίσης ότι πρέπει να κατανοήσουμε τις παθογένειες που μας οδήγησαν στα όρια της χρεωκοπίας. Μιλώντας δε για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι το παλιό και ενσωματώνει τις παθογένειες και τα ελαττώματα που μας οδήγησαν εδώ όπου βρισκόμαστε.

Μιλώντας για το αίτημα που του έγινε από τους Κεφαλονίτες μαθητές για το θέμα της ποσόστωσης τόνισε ότι θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός στην προσπάθειά τους να διατηρηθεί το μέτρο της ποσόστωσης, είπε ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος βουλευτής που έχει ήδη πάρει θέση σε αυτό το βάσιμο και δίκαιο αίτημά τους και δεσμεύθηκε ότι αν εκλεγεί θα δώσει μάχη γι’αυτό και θα την κερδίσει.

Ποιά όμως πρέπει να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του επόμενου βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης; Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Λυκούδη τρία είναι αυτά: Να είναι διεκδικητικός διότι τίποτε δεν χαρίζεται και όλα κατακτιούνται με αγώνα. Να είναι δυναμικός διότι διεκδίκηση χωρίς δυναμισμό δεν νοείται προκειμένου να κερδίζονται μάχες. Και τέλος να είναι ικανός ώστε να φέρνει αποτελέσματα διότι εκεί θα κριθεί ο νέος βουλευτής.

Η κουβέντα στην συνέχεια πήγε στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Θεοπεφτάτου. Ο Χ. Λυκούδης είπε ότι τιμά την προσωπικότητα της κ. Θεοπεφτάτου αλλά τόνισε ότι ως βουλευτής απέτυχε, δεν ήταν παρούσα σε κανέναν από τους βασικούς τομείς της Κεφαλονίτικης και Θιακής οικονομίας που είναι η γεωργία-κτηνοτροφία και ο τουρισμός. Ως παράδειγμα για το πρώτο έθεσε τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας όπου, όπως τόνισε, δεν την έχουν δει ποτέ εκεί, ενώ για το δεύτερο είπε ότι ουδέποτε παραβρέθηκε σε μία συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής. Υπογράμμισε ότι έχει ως δικαιολογία ότι ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης, όμως αυτό δεν στέκει από την ώρα που δεν έχει προσπαθήσει, δεν έχει κάνει διαβήματα, δεν έχει καταγράψει προσπάθειες. Έθεσε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα: Το θέμα του ΤΕΙ και το θέμα των σεισμών. Για το ΤΕΙ τόνισε ότι οι μόνοι που το προσπάθησαν ήταν ο Δήμαρχος Αλ. Παρίσης με ιδιώτες και με κάποιες προσωπικότητες όπως ο Γ. Αρσένης και ο Ν. Μαραβέγιας, ενώ στους σεισμούς η κ. Θεοπεφτάτου δεν ήταν πουθενά, ούτε ως βουλευτής, ούτε ως πολιτικός.

Επεσήμανε δε την βασική διαφορά του από την κ. Θεοπεφτάτου λέγοντας ότι αυτή είναι πρώτα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και μετά βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Εγώ, είπε, αν εκλεγώ θα είμαι πρώτα βουλευτής των νησιών μας και μετά βουλευτής Ν.Δ.

Σε ερώτηση που του έγινε για την ακτοπλοική γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, τόνισε ότι δεν μπαίνει καράβι από κανέναν διότι η γραμμή δεν είναι βιώσιμη. Υπογράμμισε ότι η Κεφαλονιά εξυπηρετείται με 3 δρομολόγια καθημερινά από την Κυλλήνη και δύο από την Σάμη την ώρα που άλλα νησιά, ίδιου πληθυσμιακού μεγέθους έχουν πλοίο 3 φορές την εβδομάδα. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για κρατική επιδότηση και όσοι υπόσχονται αυτό απλά κοροιδεύουν. Η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη του νησιού μας ώστε να έρθουν περισσότερα πλοία.

Μιλώντας για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Παλική τόνισε ότι τους προσεχείς μήνες θα μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο καθώς εκτός του λιμανιού θα εκτελεστούν και μεγάλες εργολαβίες οδοποιίας. Τα έργα ήδη έχουν δημοπρατηθεί, έχουν αναδόχους και απλώς υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση που οφείλεται και στην γραφειοκρατία που διέπει πλέον τα μεγάλα έργα. Στην Παλική τόνισε πλέον γίνεται σωστή και συστηματική δουλειά.

Για την νεολαία του νησιού μας τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή και διαρκή διάλογο με αυτήν προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που τους απασχολούν και είναι η ώρα η νέα γενιά να πάρει την τύχη των νησιών μας στα χέρια της.

Μίλησε για την αυριανή συγκέντρωση των ετεροδημοτών στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο “Royal Olympic” στις στήλες του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι οι ετεροδημότες είναι ένα σημαντικό και ενεργό κομμάτι των νησιών μας.

Τέλος έδωσε το μήνυμά του προς τους συμπατριώτες του επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι η ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών μας και τόνισε ότι έχει το σχέδιο, έχει την όρεξη, έχει τον δυναμισμό, έχει την ικανότητα να πετύχει πράγματα και το μόνο που χρειάζεται είναι να του δώσουν την ώθηση οι συμπατριώτες του στις 25 Ιανουαρίου αν πιστεύουν ότι έχει όλα αυτά τα στοιχεία. Δεσμεύθηκε ότι θα είναι δίπλα στους πολίτες και όχι εξαφανισμένος και δεν προτίθεται να κάνει υψηλή πολιτική από την Αθήνα. Εξήρε δε το έργο που έκαναν ως βουλευτές, τόσο ο Αλέξανδρος Παρίσης, όσο και ο Πέτρος Αλιβιζάτος και είπε ότι θέλει να βαδίσει στα δικά τους βήματα

Back To Top