skip to Main Content
MIXALATOS UEOFILOS4

ΤΑ “ΦΤΗΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ” ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ

Είναι φανερό πλέον, ότι πλησιάζοντας η επόμενη Κυριακή 31 Αυγούστου όταν ο Παρίσης θα ορκιστεί Δήμαρχος για δεύτερη φορά και για τα επόμενα 5 χρόνια, προκαλεί μεγάλες “αναταράξεις” στην παράταξη των “Αγαπημένων” και στον Θεόφιλο Μιχαλάτο, που βλέπει ότι η μεγάλη του προσπάθεια τα τελευταία 3,5 χρόνια να ανέλθει στην εξουσία του νησιού θα πάρει και επίσημα τέλος την ερχόμενη Κυριακή.

Έτσι, έχοντας χάσει την ψυχραιμία του καταφεύγει σε “φτηνά επικοινωνιακά κολπάκια” με έργα πνοής για το νησί μας και πιο συγκεκριμένα με το μεγάλο έργο του Βιολογικού Λειβαθούς. Πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει την Δημοτική Αρχή για απένταξη του έργου του Βιολογικού της Λειβαθούς βασιζόμενος στην αριθμ.οικ. 128951/28-07-2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, κου Σωκράτη Αλεξιάδη.

Ποιά όμως είναι η αλήθεια; Επειδή δεν υπάρχουν αυτή την ώρα χρήματα για να ενταχθούν όλα τα έργα ανά την Ελλάδα, η απόφαση απεντάσσει ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, όπως ξεκάθαρα αναφέρει η απόφαση στο τέλος. Τα έργα αυτά δεν χάνονται αλλά μπαίνουν σε νέα διαπραγμάτευση για να επανενταχθούν ξανά. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς βρίσκεται στην διαδικασία της ολοκλήρωσης της μελέτης που δημοπραττήθηκε και χρηματοδοτήθηκε με 500.000 ευρώ του έργου. Εδώ να σημειώσουμε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Λειβαθούς υπό τον Θ. Μιχαλάτο δεν είχε φροντίσει να υπάρχει ούτε καν μελέτη. Τώρα σε ότι αφορά το έργο αυτό καθ’αυτό ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ φέρει για αυτή την εξέλιξη που είναι καθαρά απόφαση της κεντρικής εξουσίας λόγω-όπως ανάφερα-έλλειψης κονδυλίων για όλα αυτά τα έργα, τα οποία θα επαναξιολογηθούν.

Δυστυχώς για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αυτά είναι πολύ “φτηνά” τρυκ που αποκαλύπτονται εύκολα και αποδεικνύουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι ο Θεόφιλος και η παράταξή του δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη την πρόσφατη ήττα του Μαίου.

Το κείμενο της ανακοίνωσης του Θεόφιλου έχει ως εξής:

Όλοι πριν μερικούς μήνες θυμόμαστε τα πανηγυρικά δελτία τύπου του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου και τους διθυράμβους των φιλοπαρισικών ιστοσελίδων για την ένταξη του έργου «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Δ.Ε. Λειβαθούς Δήμου Κεφαλονιάς» στο ΕΠΠΕΡΑΑ.

Όμως παρόλο που οι εκλογές τελείωσαν δικαιώνοντας με το αποτέλεσμα τους τη δημοτική αρχή,  κάποιος ξέχασε να  μας ενημερώσει ότι εδώ και ένα περίπου μήνα ανακλήθηκε η απόφαση ένταξης του συγκεκριμένου έργου με την από οικ. 128951/28-07-2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, κου Σωκράτη Αλεξιάδη.

Φαίνεται ότι η ενημέρωση των Κεφαλονιτών γίνεται μόνο επιλεκτικά από το Μέγαρο και με συγκεκριμένα κριτήρια που σίγουρα δεν εξυπηρετούν την αρχή της διαφάνειας και της ενημέρωσης των δημοτών.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το έργο του Βιολογικού Λειβαθούς να ενταχθεί και να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα έργο πνοής για την περιοχή.

Οι εκλογές τελείωσαν, τώρα αρχίζουν να φανερώνονται τα προβλήματα!

Εκ του Γραφείου Τύπου

της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ (ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ)

apofasi

 

 

 

Back To Top