skip to Main Content
Maimou

ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ “ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ” ΤΩΝ ΠΑΡΑ-SITE & ΤΩΝ “ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΩΝ” ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

Την ώρα που η κεντρική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς την ταλαιπωρημένοι και σεισμόπληκτη Παλική, για μία ακόμη φορά το γνωστό για την εμπάθειά του προς την Δημοτική Αρχή παρα-site, επιχειρεί με ψεύδη, παραπληροφόρηση και “μπαρουφολογία” να υποβαθμίσει το μόνο έργο που εκτελείται αυτή την ώρα στην Παλική, την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου στο Ληξούρι. Δυστυχώς όμως για τους “πικραμένους των εκλογών” το ψέμα έχει κοντά ποδάρια αφού:

  1. Το αν ο εργολάβος έδωσε έκπτωση 33% για το έργο και από προυπολογισμό 156.000 ευρώ, δόθηκε τελικά με 104.520 ευρώ, αυτό συνιστά επιτυχία της δημοτικής αρχής που θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα χρήματα για να επουλώσει κι άλλες πληγές που άφησαν οι σεισμοί και αρνείται να καλύψει η πολιτεία ως οφείλει.
  2. Που είναι η μισή αλήθεια στο ότι το έργο εκτελείται με πόρους του ΠΔΕ και με πόρους του Δήμου; Αφού το παραδέχονται και οι “μπαρουφολόγοι”! Εκείνο που δεν σας λένε είναι το εξής: Το έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ επί υπουργείας Χρυσοχοίδη και κυβέρνησης Σαμαρά με πίεση του Παρίση. Διότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείας Σπίρτζη ούτε μισό ευρώ δεν έχει έρθει στο Ληξούρι. Άρα ότι αυτό το έργο γίνεται σήμερα, οφείλεται στον Χρυσοχοίδη και στον Παρίση. Γι’αυτό και το μένος των “μπουρδολόγων”..
  3. Τώρα έχουμε το πιο χοντρό ψέμα των “μαιμούδων”: Η Δημοτική Αρχή ΑΠΑΙΤΗΣΕ από τον Χρυσοχοίδη να χρηματοδοτηθεί το έργο, ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕ, ΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕ, ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΙ & ΤΟ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ! Άρα ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ & ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. Το ότι υπάρχει η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας είναι ένα ζήτημα που απαντήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Διονύση Λυκούδη στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά οι “μαιμούδες” κάνουν πως δεν άκουσαν, πως δεν κατάλαβαν…Ο λόγος λοιπόν είναι ότι το ΥΠΟΜΕΔΙ δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ τον Δήμο, άρα έπρεπε πρώτα τα χρήματα να πάνε στην Περιφέρεια και από εκεί με την προγραμματική σύμβαση να τα πάρει ο Δήμος.
  4. Γιατί καθυστέρησε το έργο: Οι “πικραμένοι των εκλογών” το γνωρίζουν αλλά και πάλι παραπληροφορούν την κοινωνία. Διότι υπάρχει μία γραφειοκρατική διαδικασία στα έργα. Απαιτούνται αδειοδοτήσεις, τροποποιήσεις προυπολογισμού, συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, διαδικασία δημοπράτησης, μέχρι και κλήρωση μεταξύ των αναδόχων είχαμε. Αυτά παίρνουν χρόνο και εδώ θα πρέπει να συγχαρούμε τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που πολλές φορές υπερβάλλουν εαυτούς για να προχωρούν τα έργα
  5. Για το υπόλοιπο του παραλιακού δρόμου μέχρι τα Λεγατάτα. Ήδη έχει ξεκαθαριστεί ότι θα γίνει με χρήματα του Λιμενικού Ταμείου αν και ήταν υποχρέωση της πολιτείας, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Σπίρτζη να το φτιάξει. Παρόλα αυτά θα γίνει με πόρους του Δήμου. Ήδη προχωρούν οι διαδικασίες και σύντομα θα δημοπρατηθεί προς μεγάλη απογοήτευση παρα-site, “μαιμούδων” & “πικραμένων των εκλογών”!

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω περισσότερα. ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΑΝ και μένει μόνο Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ και η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ των “μονίμως παραπονούμενων”. Ένα και μόνο: Θα περίμενα, αντί να φωνασκούν ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, να διαμαρτύρονταν για ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ εδώ και 9 μήνες και που την ακέραια ευθύνη φέρνουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΥΠΟΜΕΔΙ.

Δεν το κάνουν όμως…Διότι εκείνο που επιθυμούν είναι ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ προκειμένου να βρίσκουν “εξιλαστήρια θύματα” στην Δημοτική Αρχή…

Η “κατάντια” τους προκαλεί μόνο ΘΛΙΨΗ…

Back To Top