skip to Main Content
DJI 0012 1

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΣΥΓΧΡΟΝΟ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ»-ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ 52 ΔΕΝΤΡΑ, ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ, ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ & ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΣΤΗΝ Π. ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ-Δ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Η ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΠΑΡΙΣΗ»

Λίγες μέρες έμειναν καθώς στις 18 Ιουνίου ολοκληρώνονται τα δύο μεγάλα έργα ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο Αργοστολίου και όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον του κόσμου μεγαλώνει για το ποια μορφή θα πάρει μετά την καταλυτική αυτή παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Παρίση. Οι περισσότερες εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν κυρίως παρεμβάσεις που θα ολοκληρώσουν τον αισθητικό χαρακτήρα του νέου ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας του νησιού. Μάλιστα σήμερα αναμένεται η άφιξη 52 (!) δέντρων που θα φυτευθούν προκειμένου να ικανοποιηθεί η επιθυμία όλων μας για περισσότερο πράσινο. Στο επάνω μέρος της πλατείας θα τοποθετηθεί ένας μικρός καταρράκτης και μια σειρά από συντριβάνια, τα οποία θα διαθέτουν φωτισμένους πίδακες με νερό, ωστόσο θα υπάρχει πρόνοια να μην «χάνεται» στην πλατεία, καθώς θα υπάρχει ειδική κλίση στις γύρω πλάκες ώστε αυτό να ανακυκλώνεται (να επιστρέφει και να φεύγει πάλι). Τοποθετούνται δε και μοντέρνα παγκάκια, ώστε το κέντρο του Αργοστολίου να μην έχει να ζηλέψει τίποτε από αντίστοιχα ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Στην οδό Παναγή Βαλλιάνου φτιάχνεται ψηφιδωτό, που θα αποτελεί πόλο έλξης για φωτογραφίες.

Στο εργοτάξιο καθημερινά βρίσκεται ο Αναπληρωτής Δημάρχου Δ. Λυκούδης για να επιβλέπει ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών και κυρίως την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Μάλιστα σήμερα μίλησε στον Ξενοφώντα Ευαγγελάτο και στην ιστοσελίδα efimeridakefalonia.gr για τα έργα δίνοντας και απαντήσεις σε δηλώσεις και σχόλια:

«Το νέο Αργοστόλι, η νέα Κεφαλονιά είναι έργο Παρίση»
Στο τέλος της περιήγησή μας ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο να μας πει μερικά πράγματα για την εξέλιξη του έργου και πως βλέπει το Αργοστόλι μετά την ολοκλήρωσή του και μας είπε: «Βλέπετε ένα μικρό έργο από αυτά που έχει ξεκινήσει να κάνει ή θα κάνει πολύ σύντομα η παρούσα Δημοτική Αρχή. Η πλατεία και η Παναγή Βαλλιάνου θα ολοκληρωθούν την ημερομηνία που σας έχω πει εδώ και τέσσερις μήνες. Αφήστε αυτούς που εναντιώθηκαν από την αρχή στο έργο να βλέπουν φαντάσματα. Η παραλία στο Αργοστόλι είναι σχεδόν έτοιμη, τα Λεγατάτα στο Ληξούρι προχωρούν και η ανάπλαση από τα φέρι μποτ μέχρι το Μαϊστράτο θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα. Εμείς ακολουθούμε την πολιτική της αλήθειας. Είπαμε θα αλλάξουμε την Κεφαλονιά και το κάνουμε. Στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιπολίτευση μόνο να φωνάζει ξέρει και να μας κατακρίνει, επειδή το έργο θα τελειώσει στις 18 Ιουνίου και όχι στις 3. Ξεχνούν ότι αρκετοί συμπατριώτες μας κόλλησαν το έργο για τέσσερις περίπου μήνες με τις ανώνυμες καταγγελίες τους. Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσω τον αρχιτέκτονα, Σπύρο Παρίση, ο οποίος έλυσε τα πιο σημαντικά προβλήματα αναφορικά με τις καταγγελίες των συμπολιτών μας. Η Δημοτική Αρχή Παρίση δεν είναι υπέρμαχος του «θα», όπως έκανε ο Σπύρος Σαμούρης και η πολιτική του παρέα τα προηγούμενα 25 χρόνια που διοικούσαν τον πρώην Δήμο Αργοστολίου, αλλά και αρκετούς από τους πρώην Δήμους της Κεφαλονιάς. Είχαν καταντήσει το κέντρο του Αργοστολίου… Χαρτούμ (η πρωτεύουσα του Σουδάν), με το ένα αυτοκίνητο πάνω στο άλλο και τους πεζούς να παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης. Όλα αυτά άλλαξαν και θα συνεχίσουν να αλλάζουν. Από αύριο θα αρχίσει να βάφεται το κτήριο στο παλιό Δημαρχείο και θα φωταγωγηθεί το νέο. Το νέο Αργοστόλι, η νέα Κεφαλονιά θα καταγραφεί στην ιστορία ως έργο του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση».

Back To Top