skip to Main Content
AN 4

Χτύπησε σκόπιμα με το αυτοκίνητο και τραυμάτισε θανάσιμα τον αδέσποτο σκύλο που φρόντιζαν οι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σταθμού Αργοστολίου

Το σκυλί που φρόντιζαν εδώ και τρία χρόνια οι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σταθμού Αργοστολίου στην Κεφαλονιά χτύπησε σκόπιμα, εγκατέλειψε και τελικά σκότωσε με το αυτοκίνητό του ένας ασυνείδητος οδηγός το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2017.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρία Μαρίνα Μασσάδο μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν ένας πυροσβέστης που εκείνη την ώρα είχε βάρδια, ο οποίος είδε τον οδηγό να χτυπά επίτηδες τον σκύλο, ενώ είχε την οπτική επαφή μαζί του, αλλά και το χρόνο να μειώσει ταχύτητα.

Οι πυροσβέστες συγκλονισμένοι μετέφεραν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση τον σκύλο στον κτηνίατρο Ε. Ψαρρό 

Το χτύπημα έγινε με τέτοια σφοδρότητα που το ζώο ούρλιαζε από τους φρικτούς πόνους. Ο πυροσβέστης σοκαρισμένος έτρεξε προς το μέρος του ασυνείδητου οδηγού φωνάζοντάς του να σταματήσει, αλλά εκείνος απαθής σαν να μην συνέβη τίποτα εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

Πρόλαβε όμως να κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του. Έτσι ανελέητα, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, χτύπησε θανάσιμα ένα πλάσμα γιατί απλά έτσι ήθελε!

Στη συνέχεια ο πυροσβέστης μαζί με τους συναδέλφους του μετέφεραν με το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο το σοβαρά τραυματισμένο σκύλο που ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στον κτηνίατρο Ελευθέριο Ψαρρό, ο οποίος παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του να τον κρατήσει στη ζωή τελικά κατέληξε εννέα ώρες μετά το ατύχημα.

Όλες αυτές τις δύσκολες ώρες που ο σκυλάκος έδινε τη δική του μάχη είχε κοντά του τον φίλο του πυροσβέστη που τον φρόντιζε όλα αυτά τα χρόνια, ο οποίος δεν έφυγε ούτε στιγμή από δίπλα του και παρακολουθούσε «τρελαμένος» από την αγωνία τις προσπάθειες του κ. Ψαρρού να τον σώσει.

Ούτε στιγμή δεν έφυγε από δίπλα του ο πυροσβέστης με αγωνιούσε για την τύχη του φιλαράκου του

Η κτηνιατρική γνωμάτευση που φέρει την υπογραφή του κτηνιάτρου Ελευθέριου Ψαρρού και εξασφάλισε η ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» αναφέρει τα ακόλουθα: «Σήμερα 22/02/2017 προσκομίστηκε στο ιατρείο μου γύρω στις 13:00 σκύλος με όνομα «ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ» αρσενικός, χρώματος καφέ με αρ. Microchip 941000019156913.

Ο σκύλος είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος και προσκομίστηκε ημιαναίσθητος. Έγινε αρχική σταθεροποίηση της γενικής κατάστασής του και ακολούθως έγιναν ακτινογραφίες και υπερηχοτομογραφικός έλεγχος.

Κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου διαπιστώθηκαν τα κάτωθι: Κάταγμα της πέμπτης και έκτης πλευράς, θλαστικό τραύμα του πνεύμονα με αποτέλεσμα τη δημιουργία πνευμονοθώρακα, υποδόριο εμφύσημα κα ενδοκοιλιακή αιμορραγία λόγω ρήξης ήπατος και σπλήνα.

Επίσης το ζώο είχε χαμηλό αιματοκρίτη, δυσκολία στην αναπνοή, έντονο πόνο και κάποιες εκδορές στο δέρμα ήσσονος σημασίας. Ο σκύλος παρέμεινε στο ιατρείο για την κατάλληλη νοσηλεία σε ιδιαίτερη κρίσιμη κατάσταση. Δυστυχώς όμως απεβίωσε εννέα ώρες μετά το ατύχημα».

Ο άδικος χαμός του σκυλάκου, που οι φίλοι του τον φώναζαν Πυροσβέστη Νο 2,  βύθισε σε θλίψη τους εθελοντές του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς», όλους τους πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σταθμού Αργοστολίου και όσους γνώριζαν από κοντά αυτή τη ψυχούλα. Αλλά και ο Πυροσβέστης Νο 1 που μαζί ζούσαν εδώ και 3 χρόνια στον Σταθμό ήδη έχει αισθανθεί την απουσία του κολλητού του τετράποδου φιλαράκου και θρηνεί με το δικό του μοναδικό σκυλίσιο τρόπο.

Να αναφέρουμε ότι ο Πυροσβέστης Νο 2 και ο Πυροσβέστη Νο 1, είχαν επανενταχθεί μαζί από τον Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» πριν από 3 χρόνια όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Τα δύο σκυλιά τέθηκαν υπό την προστασία του Πυροσβεστικού Σταθμού Αργοστολίου και τα φρόντιζαν με πολλή αγάπη οι πυροσβέστες, οι οποίοι είχαν αναπτύξει μαζί τους μια δυνατή σχέση.

Όπως ανέφερε  η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρία Μαρίνα Μασσάδο στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» μετά το θάνατο του σκυλάκου μετέβη μαζί με τον πυροσβέστη και αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού στην Αστυνομία για να καταγγείλουν την σκόπιμη θανάτωση του ζώου, αλλά όπως καταγγέλλει χαρακτηριστικά «άκρη δεν βρήκανε» αφού αντιμετώπισαν μια δυστοκία εκ μέρους των αστυνομικών.

Έτσι το πρωί της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2017 θα επισκεφθούν τον Εισαγγελέα για να καταγγείλουν τον ασυνείδητο οδηγό ώστε η υπόθεση να λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης.

«Ο Πυροσβέστης μας αναπαύεται πια στο καταφύγιο μας εκεί δίπλα στα φιλαράκια του. Ένας αδέσποτος σκύλος που είχε επανενταχθεί όπως ορίζει η νομοθεσία. Φιλαράκο θα μας λείψεις» αναφέρουν οι εθελοντές μέλη του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» αποχαιρετώντας τον με την υπόσχεση ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δικαιωθεί η ψυχούλα του.

https://istoriesadespoton.gr

Back To Top