skip to Main Content
Tsipras Epistoli 708 0

Έρχεται κρίσιμο Σαββατοκύριακο με αποφάσεις Τσίπρα για τις εκλογές – Τσακαλώτος: Κάνε γρήγορα!

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώθει οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού
– Τσακαλώτος σε Τσίπρα: Εκλογές όσο γίνεται πιο σύντομα
– Στο τραπέζι η πρόταση του Νίκου Παππά να ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι από τα θερινά τμήματα της Βουλής
– Εισήγηση Αλέκου Φλαμπουράρη για ψήφο εμπιστοσύνης και μετά προσφυγή στις κάλπες
– Στην περίπτωση που κλείσει η Βουλή, το σενάριο για πρόωρες εκλογές μετατίθεται για τέλος Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου

Το δίλημμα εκλογές ή κλείσιμο της Βουλής απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να πάρει αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία, που -πιθανότατα- θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο υπουργός Οικονομικών τον ενημέρωσε για τα νομοσχέδια που θα πρέπει να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι εάν είναι να γίνουν εκλογές, τότε καλό θα είναι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί η παρατεταμένη εκλογολογία δεν βοηθάει τη χώρα και την οικονομία.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει μελετημένες κινήσεις προκειμένου να μην διαταρραχθεί η συζήτηση που έχει αρχίσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αναδιάρθρωση του χρέους και από την οποία (συζήτηση) προσδοκά θετικά αποτέλέσματα.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει την εισήγηση του Αλέκου Φλαμπουράρη να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και στην περίπτωση που δεν τη λάβει, να προκηρύξει εκλογές. Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς πρότεινε να αρχίσει η λειτουργία των θερινών τμημάτων της Βουλής και εκεί να ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι, μια πρόταση που βλέπει με καλό μάτι ο Πρωθυπουργός.

Στα θερινά τμήματα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τοποθετήσει τους λεγόμενους “προεδρικούς” βουλευτές έτσι ώστε μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη και αν δεν έχουν έως τότε προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπει σε νέες περιπέτειες αφού θα αποκλείσει επι της ουσίας τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και εκείνους που μπορεί να μην είναι ανοικτά μαζί τους αλλά καταψήφισαν το Μνημόνιο.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να δει τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας να ανεξαρτητοποιούνται και να σχηματίζουν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα έτσι ώστε και στα θερινά τμήματα να συμμετάσχουν και να προσπαθήσουν να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή του κ. Τσίπρα.

Αν η κυβέρνηση κλείσει την Βουλή πάνε πίσω τα σενάρια πρόωρων εκλογών και οι κάλπες μετατίθενται προς το τέλος Οκτωβρίου ή στις αρχές του Νοεμβρίου. Ωστόσο, επειδή το τελευταίο διάστημα οι εκπλήξεις δίνουν και παίρνουν, δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας αν το επιθυμεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αφού προηγουμένως ζητήσει με επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής, την σύγκληση της Ολομέλειας.

Πριν κυκλοφορήσει το σενάριο για κλείσιμο της Βουλής, οι εκλογές θεωρούνταν βέβαιες. Μάλιστα οι ημερομηνίες που ακούγονταν ήταν ή η 20η ή η 27η Σεπτεμβρίου.

newsit.gr

Back To Top