skip to Main Content
Mis

Έρχεται μείωση μισθών στο δημόσιο και το 2015

Κι όμως παρά τις εξαγγελίες οι μειώσεις μισθών στο δημόσιο δεν τελείωσαν. Μέσα στο 2015 πρέπει βάσει συμφωνίας με την τρόικα να γίνει και νέα μείωση της τάξης του 0,2% στις μισθολογικές δαπάνες.
Μπορεί το ποσοστό να φαίνεται μικρό όμως στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Βάσει της συμφωνίας το μισθολογικό κόστος για το δημόσιο θα πρέπει να πέσει από τα 18.450.000.000 ευρώ στα 18.000.000. Αυτομάτως δηλαδή μιλάμε για μειώσεις της τάξης των 450.000.000 ευρώ. Δεν είναι όμως μόνο αυτές. Με την αύξηση που πρέπει να μπει στους ενστόλους το Δημόσιο θα χρειαστεί επιπλέον 200 ως 220 εκατομμύρια ευρώ.

Κάπως έτσι οι μειώσεις που πρέπει να γίνουν είναι πάνω από μισό δισ. ευρώ. Οι πρώτοι που θα μπουν στο στόχαστρο δεν είναι άλλοι από τους υπαλλήλους που υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών που σε πρώτη φάση γλίτωσαν απ’ το σύνολο των περικοπών που έγιναν στο υπόλοιπο δημόσιο. Η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις υπόλοιπες κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων θα φέρει τις περικοπές. πηγη:newsit.gr

www.dikaiologitika.grr

Back To Top