skip to Main Content
Forologikes Diloseis 660 620×3201 620×320

Έως τις 20–25 Ιουλίου η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Μεγαλύτερο περιθώριο για την υποβολή της δήλωσης αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, η οποία σχεδιάζεται να παραταθεί για τις 20-25 Ιουλίου.

Η παράταση θεωρείται αναγκαία δεδομένου ότι μέχρι τα έως τώρα στοιχεία έχουν υποβληθεί 2,4 εκατομμύρια δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5,5 εκατομμυρίων. Μένουν επομένως περισσότερες από 3 εκατομμύρια δηλώσεις και για την εκπνοή της προθεσμίας μένουν μόλις 13 ημέρες.

Παράλληλα, το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, αλλά και για την απαλλαγή από τα πρόστιμα των 100 ευρώ όσων φορολογουμένων υποβάλλουν το Ε9 μετά τις 30 Μαΐου, οπότε έληξε η επίσημη προθεσμία και δόθηκε άτυπη παράταση.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να κλείσουν τις εκκρεμότητες με τις φορολογικές δηλώσεις αυτή την εβδομάδα προκειμένου να εκλείψει η σύγχυση σε φορολογούμενους και λογιστές.

Σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από την παράταση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου ως τα τέλη Ιουλίου.

Πηγή: euro2day.gr

Back To Top