skip to Main Content

ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδας Ιστιοπλοΐας στις κατηγορίες OPTIMIST και Laser 4.7, που έγιναν, για πρώτη φορά στην Ιθάκη, την περίοδο 21-25 Μαρτίου 2015.  Συμμετείχαν 95 αθλητές από 10 ομίλους της περιφέρειας.
Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδας αποτελεί έναν σημαντικό Ιστιοπλοϊκό αγώνα για την συμμετοχή στο Ranking List και την πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, απ’ όπου θα προκύψει η Εθνική Ομάδα.
Η Ιθάκη καμάρωνε κάθε μέρα τα σκάφη των μικρών αθλητών που με τα πανάκια τους γέμιζαν τον κόλπο του Αετού, για να πραγματοποιήσουν τις ιστιοδρομίες τους.
Το πρωί της πρώτης μέρας, ο ζεστός ανοιξιάτικος ήλιος μας ξεγέλασε όλους ενώ αργότερα το κρύο δοκίμασε τις αντοχές αθλητών, προπονητών και επιτροπών. Ευνοϊκός ο άνεμος, Βόρειος-Βορειοδυτικός ήπιας έντασης, βοήθησε να ολοκληρωθούν 3 ιστιοδρομίες. Τις επόμενες δύο μέρες, οι συνεχείς αλλαγές τόσο στην ένταση, όσο και στην κατεύθυνση του ανέμου δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή ιστιοδρομιών, παρά την έντονη προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα, η οποία κατέληξε ως το Γιδάκι για να βρεί σταθερό άνεμο. Την τελευταία μέρα οι αλλαγές της έντασης και της κατεύθυνσης του ανέμου συνεχίστηκαν και επί πλέον υπήρχε ένα χαμηλό βαρομετρικό και το ένα μαύρο σύνεφο να πλησιάζει.  Με την πίεση να γίνουν ιστιοδρομίες ώστε να ολοκληρωθεί ο αγώνας, η Επιτροπή έστησε τον στίβο στον Αετό όμως το μπουρίνι που ετοιμαζόταν να ξεσπάσει ανάγκασε όλους να μεταφερθούν στον κόλπο του Βαθέως για προστασία.  Ψύχραιμοι όλοι οι μικροί καπετάνιοι, με την βοήθεια των προπονητών τους και όλων όσων βρίσκονταν στον στίβο αντιμετώπισαν τις συνθήκες αυτές! Αργότερα όταν ο αέρας έπεσε, έγινε άλλη μια ιστιοδρομία και ολοκληρώθηκε ο αγώνας.
Από τον Αθλητικό Όμιλο Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» συμμετείχαν 15 αθλητές με θαυμάσιες επιδόσεις: Ξεχώρισαν οι Δευτεραίου Ιωάννα με 1η θέση στα 11χρονα κορίτσια, Κασσιανός Νικόλας με 3η θέση στα 11χρονα αγόρια. Εξαιρετική επίδοση είχε και ο Κασσιανός Μιχάλης, που βγήκε 6ος στα αγόρια και 9ος στην γενική κατάταξη (οι πιο δύσκολες κατηγορίες) με πολύ καλές κούρσες. Τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν είναι οι: Δενδρινός Ιάσων, Λιβάνης Παναγιώτης, Κώτσης Θανάσης, Καρφίτσας Αλέξανδρος, Καρφίτσα Ευδοκία, Λοράνδος Ανδρέας, Αμάραντος Γιώργος, Κανέλλος Χάρης, Χαλμούκης Θεόδωρος, Ματαράγκα Ελεάνα και Σιώμου Ελένη. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά αλλά και στην προπονήτριά τους κ. Δήμητρα Αρβανίτη, η οποία έχει συμβάλλει πολύ σημαντικά τόσο στην βελτίωση του αθλητικού επιπέδου αλλά και στην ανάπτυξη του Ιστιοπλοϊκού Τμήματος.
Για τέσσερις μέρες το Βαθύ γέμισε με τους μικρούς αθλητές και τους προπονητές τους που φεύγοντας είχαν τα καλύτερα λόγια για την Ιθάκη και τους κατοίκους της. Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγώνα και όλοι οι κάτοικοι της Ιθάκης βοήθησαν και έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να προσφέρουν πολύ καλή φιλοξενία.
Για την διοργάνωση αυτή συνεργάστηκαν πολλοί φορείς. Ο Δήμος Ιθάκης, μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, κάλυψε δαπάνες διοργάνωσης και φιλοξενίας των αθλητών, των προπονητών και των επιτροπών του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Η διοργάνωση των αγώνων πραγματοποιήθηκε με την  συνεργασία  του Αθλητικού Ομίλου Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία . Η αρτιότητα των αγώνων οφείλεται στην άψογη συνεργασία όλων των φορέων.
Ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους που συνέβαλαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Ευχαριστούμε τις Ναυτικές Εταιρείες που καλύπτουν το νησί μας για τις εκπτώσεις που παρείχαν στους συμμετέχοντες στους αγώνες. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον πλοιοκτήτη του πλοίου ΙΟΝΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ κ. Μιχάλη Λιάτο, που με την θετική αντιμετώπιση εξ΄αρχής, δέχθηκε την τροποποίηση του δρομολογίου ώστε να διευκολύνει την αναχώρηση των αποστολών. Έτσι μας έδωσε την ασφάλεια της πρόσβασης στην Ιθάκη, ώστε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα.
Και φυσικά ευχαριστούμε τις αποστολές που συμμετείχαν, που με τα γελαστά πρόσωπα των μικρών αθλητών μας έδωσαν ζωντάνια και μας έκαναν να διατηρούμε τις ελπίδες μας για το μέλλον.
Και οι νικητές:
OPTIMIST – 11χρονα  Κορίτσια   1η  Δευτεραίου Ιωάννα – Α. Ο. Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
2η  Μπουτεράκου Σοφία – Ν. Ο. Λακωνίας
3η Διγενή Ευαγγελία – Ν. Ο. Λευκάδας
OPTIMIST – 11χρονα Αγόρια    1ος Σιώκος Ιωάννης – Ι. Ο. Πατρών
     2ος Κατωπόδης Διονύσης – Ν. Ο. Λευκάδας
     3ος Κασσιανός Νικόλαος – Α. Ο. Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
OPTIMIST – Κορίτσια          1η Κανέλλου Αλίκη – Ν. Ο. Κιάτου
     2η Τσαπάρα Κωνσταντίνα – Ν. Ο. Κιάτου
     3η Αδαμοπούλου Στεφανία – Ν. Ο. Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»
OPTIMIST – Αγόρια              1ος Τσάμης Ευστάθιος – Ν. Ο. Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»
      2ος Χάχαλης Βασίλειος – Ι. Ο. Πατρών
      3ος Παπαπαναγιώτου Σταύρος Α. Ι. Ο. Ρίου «ΙΑΣΩΝ»
ΓΕΝΙΚΗ   ΚΑΤΑΤΑΞΗ           1η Κανέλλου Αλίκη – Ν. Ο. Κιάτου
           2ος Τσάμης Ευστάθιος – Ν. Ο. Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»
                    3ος Χάχαλης Βασίλειος – Ι. Ο. Πατρών
Laser 4.7 – Κορίτσια          1η Δανιά Κωνσταντίνα – Α. Ι. Ο. Ρίου «ΙΑΣΩΝ»
  2η Μαμαλούκα Αννα Μαρία – Ν. Ο. Λευκάδας
  3η Μπρέχα Αναστασία – Ν. Ο. Λευκάδας
Laser 4.7 – Αγόρια           1ος Καρπούζας Βασίλειος Πέτρος –  Ι. Ο. Πατρών
2ος Καραπιπέρης Παναγιώτης – Ν. Ο. Κιάτου
3ος Καραπιπέρης Σωτήρης – Ν. Ο. Κιάτου
Back To Top