skip to Main Content

«Ανάστα ο Θεός…» (όπως παλιά …, με νόημα, με κέφι, ομορφιά.)

ΚΑΛΕΣΜΑ
          Όπως και πέρυσι καλείσθε όλοι, άνδρες, γυναίκες , παιδιά στον Άγιο Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο (στολισμένο με δάφνες από τους προσκόπους), στην πλατεία Καμπάνας, το Μ. Σάββατο πρωί για να ζήσουμε σε περιβάλλον γιορταστικό την Πρώτη Ανάσταση, όπως γινόταν παλιά, όχι μόνο στην Κεφαλονιά και σε όλα τα Βενετοκρατούμενα Επτάνησα αλλά και σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.
        Τις 12.00 το μεσημέρι, όταν από την δαφνοφορούσα εκκλησία θα ακουστεί το «Ανάστα ο Θεός…», ενώ οι Φιλαρμονικές θα παιανίζουν χαρούμενα, από το ψηλό καμπαναριό θα αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα πήλινα σκεύη με την βοήθεια του κ. Ευάγγελου Μαζαράκη ψάλτη του Αγίου Σπυρίδωνα στον οποίο οφείλεται η ιδέα της αναβίωσης.
       Το σπάσιμο που στοχεύει στο διώξιμο του κακού, του Άδη σύμφωνα με την λαϊκή μας παράδοση, θα γενικευτεί με τη συμμετοχή του κόσμου στην Πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα και την  Πλατεία Καμπάνας.
       Κορίτσια από τις Χορευτικές Ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου θα μοιράσουν κεριά για την Ανάσταση, δάφνες και παραδοσιακά αρτοποιήματα Πασχαλινά (κλειστήρια) και θα σύρουν το χορό που θα γίνει στην πλατεία Καμπάνας και με τη δική σας συμμετοχή.
Οι Αδελφοί Καραβιώτη με τον Γρηγόρη Βλαχούλη θα μας κρατήσουν συντροφιά με παραδοσιακές καντάδες. 
     Ελάτε να ζήσουμε τη χαρά της Πρώτης Ανάστασης και να βιώσουμε την ομορφιά του Ελληνικού Πάσχα.
     Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά και μια Ευτυχισμένη Πασχαλιά!
  
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Κοινωφελής  Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς
Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου
Καταστηματάρχες του Λιθοστρώτου

Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου
Back To Top