skip to Main Content
An18

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ: ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Ένα από τα ζητήματα που θέτουν “καλόπιστα” κάποιοι το τελευταίο διάστημα σε σχέση με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου είναι το θέμα της στάθμευσης.

Που θα πάνε όλα αυτά τα αυτοκίνητα που μέχρι σήμερα στάθμευαν στην πλατεία και στην Παναγή Βαλλιάνου, αφήνοντας αιχμές για τη Δημοτική Αρχή ότι δεν έχει προβλέψει νέους χώρους πάρκινγκ .

Εκείνο που πρέπει όλοι να κατανοήσουμε είναι ότι με το μεγάλο αυτό έργο το Αργοστόλι θα μετατραπεί σε μία σύγχρονη ευρωπαική πόλη.

Και σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαικές πόλεις τα ιστορικά κέντρα, χρόνια τώρα, έχουν πεζοδρομηθεί και έχει αποκλειστεί η στάθμευση και η διέλευση οχημάτων.

Οφείλουμε λοιπόν όλοι να αλλάξουμε τις μέχρι τώρα συνήθειές μας και να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση. Δεν τρέχει δα και τίποτε αν δεν παρκάρουμε κάτω από το γραφείο μας ή έξω από την καφετέρια που θα πιούμε τον καφέ μας. Μπορούμε μάλιστα να μάθουμε και να περπατάμε λίγο περισσότερο. Καλό κάνει αυτό.

Αντιλαμβάνομαι ότι για πολλούς η προσαρμογή δεν θα είναι εύκολη και θα πάρει κάποιο χρόνο. Έχω πάντως διαπιστώσει ότι αυτές τις πρώτες μέρες που έκλεισε η πλατεία, ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά στο νέο μέτρο, χωρίς να δυσανασχετεί. Άλλωστε, ειδικά για όσους εργάζονται στο κέντρο της πόλης υπάρχουν αρκετές θέσεις στάθμευσης στους γύρω δρόμους, ειδικά νωρίς το πρωί που όλοι πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Το Αργοστόλι αλλάζει προς το καλύτερο, οφείλουμε και εμείς να αλλάξουμε νοοτροπία

 

Back To Top