skip to Main Content
Galiatsatos Spyros 12

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ “ΤΟΥΡΙΣΤΟΜΑΙΜΟΥΔΕΣ” & ΠΑΡΑ-SITE: ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: ΑΥΞΗΣΗ 5,4% ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ 8ΜΗΝΟ!

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκαν οι αφίξεις από το εξωτερικό και τον Αύγουστο σε σχέση με τον περυσινό, σε όλα τα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων. Συγκεκριμένα, η Κέρκυρα σημείωσε αύξηση κατά 2,9%, το Άκτιο κατά 11,1%, η Κεφαλονιά κατά 6,8% και η Ζάκυνθος κατά 3%. Εξάλλου σε επίπεδο οκταμήνου (Ιανουάριος – Αύγουστος) η Κέρκυρα εμφανίζει άνοδο 2%, το Άκτιο 8%, η Κεφαλονιά 5,4 % και η Ζάκυνθος 5,5%.

Επίσης και ο περιηγητικός (οδικός) τουρισμός από τις Βαλκανικές Χώρες

κινήθηκε εντονότερα από πέρυσι, αλλά και από τα λιμάνια της Ιταλίας είχαμε περισσότερες αφίξεις επιβατών και οχημάτων, δεδομένου ότι είχαμε περισσότερες προσεγγίσεις πλοίων και μάλιστα οι Παξοί, μετά από αρκετά χρόνια. Δεν έχουμε μεν ακριβή στοιχεία από όλα τα Λιμεναρχεία (για τον Αύγουστο), αλλά οι εκτιμήσεις της  αγοράς και των εκδοτηρίων εισιτηρίων, αυτό επιβεβαιώνουν.

Ο εσωτερικός τουρισμός, παρά την  αρνητική συγκυρία κινήθηκε επίσης ικανοποιητικά. Εν τούτοις η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μελετά, εξετάζει και αξιολογεί σε βάθος τα όποια δεδομένα, προκειμένου να προβεί σε άμεσες και ενδεδειγμένες ενέργειες.

Παράλληλα, θέλει να συγχαρεί όλον τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εργαζόμενους, ιδίως  δε, όσους άμεσα έχουν ανταποκριθεί προσφέροντας αυτό που μπορούν στη φιλοξενία δεκάδων δημοσιογράφων, bloggers, τηλεοπτικών καναλιών, κλπ, υποβοηθώντας έτσι το έργο της, σε μεγάλο βαθμό.

    Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

      ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

    ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

 

Back To Top