skip to Main Content
Stathakis1

«Απεβίωσε ο Άρης Σταθάκης Τελευταία του προσφορά στην οδική ασφάλεια η συμμετοχή του στο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα στις 7 & 8 Ιουνίου 2014».

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα μετά από μάχη με τον καρκίνο ο 71χρονος δημοσιογράφος Άρης Σταθάκης. Ο θάνατός του μας λυπεί βαθύτατα και μας φορτίζει έντονα συναισθηματικά, διότι η τελευταία του προσφορά στην οδική ασφάλεια, στον τομέα που αφιέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του, ήταν η συμμετοχή του με μια εξαιρετική εισήγηση στο διήμερο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα την οδική ασφάλεια στην πόλη της Κέρκυρας στις 7 και 8 Ιουνίου 2014.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους εκπαιδευτικούς και το κοινό της Κέρκυρας το γεγονός της δυνατότητας παρακολούθησης της τελευταίας και ιδιαίτερα σημαντικής διάλεξης του κ.  Άρη Σταθάκη, με θέμα «Η οδική ασφάλεια και η δική μας ευθύνη» το προηγούμενο Σάββατο στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Εκφράζουμε από καρδιάς τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Άρη Σταθάκη, καθώς και στο χώρο της δημοσιογραφίας, που ο ίδιος τίμησε με ήθος, συνέπεια και προσφορά αρκετών δεκαετιών.

 

Ο Άρης Σταθάκης είχε διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας.. Ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν λάτρης του αυτοκινήτου και από τους λίγους που προσπάθησαν να αλλάξουν πολλά σημαντικά πράγματα που αφορούσαν θέματα ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.
Γεννήθηκε στον Ασωπό Λακωνίας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική αλλά έγινε δημοσιογράφος. Συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Απογευματινή», τα περιοδικά «Πίστες και Δρόμοι», «Auto-Εξπρές», «4 Τροχοί», «Car & Driver» κ.ά.
Συνεργάστηκε επίσης σε τηλεοπτικές εκπομπές με την ΕΤ1 και τον ΑΝΤ1 και σε ραδιοφωνικές εκπομπές ως ανταποκριτής της ολλανδικής ραδιοφωνίας NOS, με την ΕΤ1 και τον ΑΝΤ1. Το 1992 πήρε το βραβείο Δημοσιογραφίας για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, με το σκεπτικό ότι έμαθε τους Έλληνες να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη.
Εξελέγη βουλευτής της Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και του 2007. Διετέλεσε αντιδήμαρχος στο δήμο Αθηναίων 1999 και 2003, εκπρόσωπος Τύπου του δήμου την περίοδο 2001-2003, πρόεδρος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του δήμου Αθηναίων από το 2000, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ελέγχου στάθμευσης από το 2003, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας από το 1996, πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτων, αντιπρόεδρος 1990-1992, γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων 1975-1977/1980-1984, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων 1968-1984.

Είχε γίνει γνωστός από την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Από τη θέση του οδηγού»

Με εκτίμηση,

   Ο Περιφερειακός Διευθυντής

 Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

  Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

ΙΩΑΝΝΗΣ Ι. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

Back To Top