skip to Main Content
Pleistiriasmoi Akinita 620×320 620×320

Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί – Η πρόταση “ασπίδα” που δεν έγινε δεκτή

Την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών θέτουν μετ’ επιτάσεως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Αθήνα οι «θεσμοί» και υπογραμμίζουν την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας μόνο για όσους δανειολήπτες μπορούν να αποδείξουν ότι βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία και σαφώς για εκείνους που ανήκουν στην ομπρέλα προστασίας που προσφέρει το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στο τραπέζι υπάρχει όμως και μία ακόμη πρόταση, η οποία προβλέπει την προστασία όσων κατοικιών έχουν αντικειμενική αξία έως 80.000-100.000 ευρώ. Πρόταση η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος στις διαπραγματεύσεις.

Ασφαλείς πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι η πίεση, κυρίως από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία έχει φθάσει πλέον σε οριακό σημείο.

Το… πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται από τη Μεγάλη Εβδομάδα όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε την ελληνική πρόταση, η οποία προέβλεπε την προστασία από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 250.000-300.000 ευρώ.

Αξία μεγαλύτερη από αυτήν που όριζε ο τελευταίος νόμος, ο οποίος προστάτευε την κατοικία με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ.

Νόμος που σήμερα δεν ισχύει καθώς έληξε την 31η Δεκεμβρίου και έκτοτε όλοι ζούμε σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, με τη διαφορά ότι οι τράπεζες δεν τους κάνουν καθώς δεν τις συμφέρει να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα χαμηλής αξίας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει ένα πλαίσιο προστασίας για όσους έχουν πραγματική ανάγκη χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία εξυπηρετούν δανειολήπτες που διαθέτουν κινητή και ακίνητη περιουσία και δεν πληρώνουν συνειδητά…

Real plistiriasmoi

Από το aftodioikisi.gr

Back To Top