skip to Main Content
Kammenos Kouik1 630×370 620×320

Αποφάσεις λαμβάνουν σήμερα οι ΑΝΕΛ

Τη στάση που θα τηρήσουν στην ψήφιση των προαπαιτουμένων που ζήτησαν οι εταίροι, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται να καθορίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη συνεδρίαση της ΚΟ το πρωί (08:30) της Τρίτης.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα, ο Πάνος Καμμένος στήριξε τον πρωθυπουργό, κατήγγειλε τη στάση των δανειστών και τη συμφωνία, αλλά δεν ξεκαθάρισε πώς θα κινηθεί το συγκυβερνών κόμμα στο εξής.

Όπως είπε, η συμφωνία που επιτεύχθηκε δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που συμφωνήθηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να τη στηρίξουν.

Ως προς το βασικό θέμα της θέσης των ΑΝΕΛ στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο κ. Καμμένος τόνισε μεν ότι «θα προχωρήσουμε μαζί, ενωμένοι» συμπλήρωσε όμως ότι αλλάξανε πολλά από χθες το βράδυ και ότι στη δημοκρατία υπάρχουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε λύση.

«Θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ενωμένοι ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκαιο των Ελλήνων πολιτών. Αλλάξαν πολλά από χθες το βράδυ (…) Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα το οποίο του βάλανε χθες τη νύχτα. Η Βουλή των Ελλήνων έχει το λόγο» δήλωσε.

«Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε» είπε ο κ. Καμμένος, ενώ αρνήθηκε το ενδεχόμενο να συμπράξουν οι ΑΝΕΛ σε μία κυβέρνηση «δήθεν εθνικού σκοπού», επιτιθέμενος παράλληλα στη ΝΔ και στο Ποτάμι.

aftodioikisi.gr

Back To Top