skip to Main Content
An

Ασυμβίβαστο μεταξύ αιρετού & προέδρου συνεταιρισμού – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ

Διάταξη που εισάγει ασυμβίβαστο μεταξύ αιρετού αυτοδιοικητικού οργάνου και κατόχου προεδρικών καθηκόντων σε διοικητικό συμβούλιο Αγροτικού Συνεταιρισμού, συμπεριλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο τουυπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Βασική επιδίωξη του νομοσχεδίου «Αγροτικοί Συνεταρισμοί» που τέθηκε προσφάτως σε δημόσια διαβούλευση, είναι διαμόρφωση μιας νέας βάσης εκκίνησης για τη δημιουργία υγιών συλλογικών επιχειρηματικών μονάδων στον πρωτογενή τομέα. Ταυτόχρονα και ο αυστηρότερος έλεγχος της λειτουργίας των συνεταιρισμών.

Μεταξύ άλλων αλλαγών, το νομοσχέδιο φέρνει την απαγόρευση κατάληψης δημόσιας αιρετής θέσης από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των συνεταιρισμών, πριν παρέλθουν 3 χρόνια από την λήξη της θητείας στους στον συνεταιρισμό.

Αναλυτικότερα, στο άρθρο 15 του νομοσχεδίου, στην παράγραφο 13, αναφέρεται: «Απαγορεύεται σε πρόσωπα που διετέλεσαν Πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ΑΣ να είναι υποψήφιοι για την κατάληψη θέσεων βουλευτών και αιρετών οργάνων των ΟΤΑ α και β βαθμού, στην εκλογική περιφέρεια που έχει την έδρα του ο ΑΣ, για τρία (3) έτη από τη λήξη της θητείας τους στον ΑΣ».

aftodioikisi.gr

Back To Top