skip to Main Content
Varoufakis708 8

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΙΟΥΝΙΟ Η κυβέρνηση αφαιρεί «κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμούς α’ κατοικίας από το νομοσχέδιο

Δεν θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και «κόκκινα δάνεια» στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να πείσει τους δανειστές.

Επιπλέον τα «ακανθώδη» ζητήματα ως προς τα εργασιακά και το ασφαλιστικό παραπέμπονται για τον Ιούνιο, όπως προανήγγειλε άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη, αναγνωρίζοντας ότι απαιτούνται αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, μετά και την νέα συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη, στη Βουλή, τα μέτρα θα συζητηθούν αύριο Τετάρτη στο Brussels Group και την Πέμπτη θα έρθουν προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο είναι βασισμένο στα 18+8 σημεία της «λίστας Βαρουφάκη» και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

  • Η θέσπιση «ειδικού φόρου διαμονής» κατά την τουριστική περίοδο (Απρίλιος – Οκτώβριος) για συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων, συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένα καταλύματα
  • Η αναγόρευση σε κακούργημα της μη απόδοσης ΦΠΑ. Σήμερα ισχύει ο κακουργηματικός χαρακτήρας από τα 150.000 ευρώ και άνω.
  • Εκδοση «ηλεκτρονικής κάρτας» για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός.
  • Διάταξη που θα προβλέπει την πλήρη αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων

Πηγή:  iefimerida.gr

Back To Top