skip to Main Content
Tax

Αυτή είναι η νέα ελληνική πρόταση που κατέθεσε ο Τσίπρας – Επιπλέον μέτρα από φόρους και ασφαλιστικο

tax

 

Στην πρόταση αποτυπώνεται πως θα υπάρξει βαριά φορολογία και μεγάλες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό
– Από την αύξηση του ΦΠΑ θα εισπράξει 680 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και 1,36 δισ. το 2016
– Έκτακτη εισφορά 12% σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ
– Προβλέπεται αύξηση της συνεισφοράς των συνταξιούχων σε δαπάνες υγείας

Η νέα ελληνική πρόταση που διαρρέεται φαίνεται πως μπορεί να μην προβλέπει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά είναι μία άγρια φοροεπιδρομή, που προβλέπει μέτρα συνολικής αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους επόμενους 17 μήνες.

Συγκεκριμένα, η ελληνική πρόταση σχεδιάζει να έχει έσοδα 680 εκατομμύρια ευρώ από τον ΦΠΑ μέχρι το τέλος του 2015 με αυξήσεις στους συντελεστής, ενώ από τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεις και τις αυξήσεις εισφορών στους συνταξιούχους θα έχει έσοδα 665 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να εισπράξει περίπου 1,36 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2016.

Όπως φαίνεται και από τον πίνακα που διέρρευσε, θα αυξηθούν κατά 3,9% οι ασφαλιστικές εισφορές για να φέρουν έσοδα 800 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά 12% σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση στην πρότασή της επιθυμεί να έχει έσοδα από τις άδειες κινητής τηλεφωνίας 4G και 5G.

Σχετικά με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, φαίνεται πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις, καθώς προβλέπει εξοικονόμηση στη δαπάνω για το 2015 κατά 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αντίστοιχη εξοικονόμηση για το 2016 θα είναι 300 εκατομμύρια ευρώ.

Προβλέπεται επίσης αύξηση της συμμετοχής στα επικουρικά ταμεία από 3% στο 3,5%, περικοπή στις αμυντικές δαπάνες το 2016 κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, έσοδα από τον τζόγο στο διαδίκτυο και αύξηση του φόρου πολυτελείας.

Τέλος, προβλέπεται αύξηση της συνεισφοράς των συνταξιούχων σε δαπάνες υγείας.

newsit.gr

Back To Top