skip to Main Content
An 30

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Φωτορεπορτάζ από τα Θεοφάνεια στο Ληξούρι

Της Αθανασίας Μαρκάτου

Με κατάνυξη γιόρτασαν τα Θεοφάνεια στο Ληξούρι με τον Σταυρό να καθ αγιάζει τα ύδατα σε δύο μεριές όπως θέλει το έθιμο, στην παραλία αλλά και στην δεξαμένη που βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλατείας Ληξουρίου. Το Σταυρό έριξε τρεις φορές στη θάλασσα ο Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος παρουσία πολλών ιερέων.

Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τους εορτασμούς στο Αργοστόλι υπήρχαν δύο σημεία στα οποία οι Ληξουριώτες κέρδισαν τις εντυπώσεις: Πρώτον, το γεγονός ότι πέντε συμπολίτες μας αψήφισαν το τσουχτερό κρύο και έπεσαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Σταυρό, ανάμεσά τους και μία γυναίκα ενώ αντίθετα στο Αργοστόλι από ότι φαίνεται έχουν περισσέψει οι «καλομαθημένοι» και δεύτερον το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια τη ευλογίας των υδάτων τόσο στο λιμάνι του Ληξουρίου όσο και στην δεξαμενή απελευθερώθηκαν πολλά περιστέρια.

Το παρών στα Θεοφάνεια στο Ληξούρι έδωσαν από πλευράς του Δήμου Κεφαλονιάς, ο Αντιδήμαρχος Παλικής, Αλέξης Μοσχονάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Γιώργος Κατσιβέλης, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Διονύσης Κοκκόσης ενώ την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος. Στην δοξολογία παραβρέθηκε και ο Λιμενάρχης, Γιώργος Καλιτσουνάκης συνοδευόμενος από αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος ενώ από την αντιπολίτευση του Δήμου Κεφαλονιάς είδαμε τους Δημοτικούς Συμβούλους, Διονύση Αραβαντινό Βασίλη Ρουχωτά και Ηλία Παρίση.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, η οποία έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο στην βάπτιση των υδάτων.

Back To Top