skip to Main Content
Varoufakis Vouli 533 355

Βαρουφάκης: Δεν σκίζουμε το Μνημόνιο, αλλά μη μας ζητάτε τυφλή εφαρμογή

Το Μνημόνιο όχι μόνο δεν θα σκιστεί αλλά το 70% των όσων προβλέπει θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο γέφυρα τηςκυβέρνησης είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκηςκατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε να… πρωτοτυπήσει και να πηγαίνει στη Βουλή για να ενημερώνει τους βουλευτές. Μίλησε για απειλές που δέχεται η κυβέρνηση, ένα καθεστώς που, όπως είπε, δεν συνάδει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Σε μια προσπάθεια να στείλει… μήνυμα στους δανειστές ενόψει Eurogroup, τόνισε πως «ούτε εμείς θα σκίσουμε το Μνημόνιο αλλά ούτε και εσείς θα ζητήσετε τυφλή εφαρμογή». Επεσήμανε δε ότι το 70% του Μνημονίου θα προβλέπεται και στο πρόγραμμα γέφυρα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι «το φάρμακο είναι τοξικό και το κακό είναι πως το ξέρει και ο γιατρός», ενώ κατήγγειλε ότι οι συνομιλητές του έχουν αναγνωρίσει πως το πρόγραμμα δεν αποδίδει αλλά μόνο πίσω από κλειστά μικρόφωνα.

«Ήρθε η ώρα να ειπωθούν στον δημόσιο ευρωπαϊκό διάλογο όσα λέγονται έως τώρα με τα μικρόφωνα κλειστά. Ακόμα και η Τρόικα παραδέχεται κατ’ ιδίαν ότι το πρόγραμμα δεν αποδίδει. Αλλά το λένε μόνο πίσω από κλειστά μικρόφωνα».

newsit.gr

Back To Top