skip to Main Content
An 114

Βεργώτεια 2016: Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την Κεφαλονιά

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος” οι εκπρόσωποι των διοργανωτών των Περιφερειακών Αγώνων Στίβου, “Βεργώτεια 2016”.

Τα “Βεργώτεια 2016” θα πραγματοποιηθούν αύριο τις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου “Ανδρέας Βεργωτής”, η διοργάνωση των αγώνων στίβου γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Κεφαλονιάς, της ΚΕΔΗΚΕ, του Αθλητικού Σωματείου Γ.Ε. Κεφαλληνίας, της Περιφερειακήςς Ενότητας Κεφαλληνίας,  υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου.

Συντονιστής της συνέντευξης ήταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Γιαννόπουλος, ο οποίος θα καλύψει και φέτος για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης την μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού που γίνεται προς τιμήν της οικογένειας Βεργωτή.

Τα “Βεργώτεια” αποτελούσαν για πολλές δεκαετίες έναν σημαντικό θεσμό για τα τοπικά αθλητικά δρώμενα που αναβίωσε πέρυσι μετά από 34 χρόνια και στον οποίο συμμετέχουν μεγάλοι αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κεφαλονιά. Τον λόγο έδωσε πρώτα ο κ. Γιαννόπουλος στον Πρόεδρο του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Βόρειας Πελοποννήσου, Βαγγέλη Τζελάτη, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση των αγώνων έτσι ώστε τα Βεργώτεια  να συμπεριληφθούν στους πέντε Πανελλαδικούς Αγώνες, τα γκραν-πρι.

Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος Επιτροπής Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Ορφανόπουλος, τόνισε το πόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός αποτελούν τα “Βεργώτεια” για την Κεφαλονιά και ευχήθηκε στην πορεία να συμμετέχουν περισότεροι αθλητές. Ο κ. Ορφανόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύτιμη συμβολή του γυμναστή και προπονητή, Νίκου Μεταξά για την αναβάθμιση και μελλοντική καθιέρωση του θεσμού για τις επόμενες γενιές αθλητών που αγαπούν και θέλουν να ασχοληθούν με τον στίβο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης από τη μεριά του στάθηκε στο γεγονός ότι στα “Βεργώτεια” δεν έχουν τόσο σημασία οι επιδόσεις και τα ρεκόρ όσο η συμμετοχή, κάτι που κάνει τον συγκεκριμένο θεσμό να ξεχωρίζει ενώ ταυτόχρονα στρέφει όλα τα φώτα και το ενδιαφέρον του κόσμου στην Κεφαλονιά. Ζήτησε από τους εκπροσώπους του ΣΕΓΑΣ να συμβάλουν έτσι ώστε όταν φτιάχνουν το καλεντάρι των αγώνων να προσέχουν τα Βεργώτεια να μην πέφτουν σε ημερομηνίες κοντινές με άλλα αγωνίσματα που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή αθλητών.

Το Ίδρυμα “Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή” εκπροσώπησε ο Θανάσης Μουϊκης ο οποίος τόνισε την αμέριστη στήριξη του Ιδρύματος στην σημαντική προσπάθεια που γίνεται, της αναβίωσης των αγώνων κλασσικού αθλητισμού, που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζει φέτος με τους καλύτερους οιωνούς. Ο κ. Μουϊκης στον χαιρετισμό του υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι, να καταλάβουν την αξία του κλασσικού αθλητισμού καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Πολιτισμού μας, ένα καθαρά Ελληνικό στοιχείο και όχι ξενόφερτο, όπως είναι το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο προπονητής της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας Νίκος Μεταξάς, και ένας από τους διοργανωτές των αγώνων στίβου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Υπάρχουν οι δυνατότητες να αποκτήσει μία τεράστια δυναμική ο κλασσικός αθλητισμός στην Κεφαλονιά”.

Στην συνέντευξη συμμετείχε και ο νεαρός αθλητής του ύψους, Αντώνης Μέρλος, ο οποίος κατέκτησε το Πανελλήνιο ρεκόρ στο Άλμα εις Ύψος με επίδοση 2,14 μέτρα. Ο Αντώνης Μέρλος είναι Κεφαλονίτης με καταγωγή από τα Διλινάτα και δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην Κεφαλονιά και που θα συμμετέχει στους αγώνες αύριο στο Στάδιο Αργοστολίου.

ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ2016

1-DSC00073-001

1-DSC00074

1-DSC00076

1-DSC00102-001

1-DSC00087

1-DSC00089

1-DSC00097

1-DSC00099

1-DSC00101

1-DSC00103

1-DSC00105

1-DSC00108-001

1-DSC00111

1-DSC00118

Πηγή: portoni.gr

Back To Top