skip to Main Content
Gorgatos

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ: ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΩ ΑΝ ΕΚΛΕΓΩ

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Γιώργος Τζωρτζάτος ενημερώνει τι θα κάνει αν εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος:

Να οι τομείς στoυς οποίους θα επικεντρωθώ εάν μου δώσετε τη δυνατότητα, να σας εκπροσωπήσω στα Συλλογικά Όργανα του Δήμου μας.

Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους», λέει ο Aντόνιο Γκράμσι. Με αυτό το όραμα ξεκινάμε και επιδιώκουμε να δώσουμε κίνητρα στον Πολίτη, ώστε να συμμετέχει ενεργά, με προτάσεις ουσιαστικές, στα συλλογικά όργανα του Δήμου μας. Και πώς θα επιτευχθεί αυτό; Με την προώθηση Νέων Μορφών Δράσης, οι οποίες θέτουν στο κέντρο τον ΠΟΛΙΤΗ, στους εξής τομείς:

ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Θα διοικήσουμε με απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στα οικονομικά του Δήμου και θα προωθήσουμε νέες μορφές επιχειρηματικότητας, προκειμένου να καταστεί το νησί μας απόλυτα αυτάρκες. Θα εφαρμοσθεί η διαδικασία της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ και γενικά της κάθε ΑΝΑΘΕΣΗΣ. Θα σταθούμε ΑΡΩΓΟΙ τον Πολίτη και θα προσπαθούμε στο μέτρο του εφικτού να επιλύουμε τα προβλήματά του.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο, Φροντιστήριο είναι η δική μας απάντηση στην κρίση. Θα ενισχύσουμε τη λογική της ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Μάλιστα, στις απομακρυσμένες περιοχές θα πηγαίνει ειδικό αυτοκίνητο με νοσηλευτές, οι οποίοι θα κάνουν γενικές εξετάσεις αίματος και ούρων στους ηλικιωμένους.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Ο Τουρισμός, αναμφίβολα, αποτελεί βασική πηγή εσόδων για το νησί μας. Όμως, η ανάπτυξή του θα πρέπει να είναι βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον, όχι άναρχη και χωρίς ορθολογικό σχεδιασμό. Θα προωθηθεί ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, αφού το νησί μας προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Ακόμα, θα προωθηθεί ο Τουρισμός όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά ολόκληρο τον χρόνο με τη διοργάνωση, για παράδειγμα, επιστημονικών συνεδρίων στην Κεφαλονιά, αθλητικών events. Όλα αυτά θα γίνουν υπό το πρίσμα της ισόρροπης ανάπτυξης του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ σε όλες τις περιοχές της ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, μεριμνώντας και για την αξιοποίηση της ενδοχώρας.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
Πέρα από τον τουρισμό βασική πηγή εσόδων για το νησί μας αποτελεί και η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ γιατί έχουμε την γνώση και μπορούμε να επαναφέρουμε την ονομασία προέλευσης ΣΤΗ ΦΕΤΑ. ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ την καλύτερη ΦΕΤΑ στον πλανήτη και αυτό θα πρέπει το μάθει όλος ο κόσμος. Θα προσπαθήσουμε μέσα από αγώνα να ξεπεράσουμε τα λάθη του παρελθόντος (για τα οποία φυσικά ευθύνονται άλλοι) για να επανέλθει η ΦΕΤΑ της Κεφαλονιάς εκεί που της αξίζει, στην κορυφή του κόσμου.

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Δεν στοχεύουμε μόνο στην αναβάθμιση των σχολείων, ιδίως, αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά θα προωθήσουμε δομές Δια Βίου Μάθησης και ειδικά προγράμματα αγωγής, προκειμένου να αναδειχθούν οι ιδιαίτερες δεξιότητες κάθε μαθητή. Σχεδιάζεται η παροχή σχολικού λεωφορείου στους μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών καθώς και η δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για τους μαθητές με άνεργους γονείς.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Όλη η Ευρώπη είδε και θαύμασε την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας. Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ μας ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ είναι ό,τι σπουδαιότερο μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Θα οργανώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα πολιτιστικές εκδηλώσεις με την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων. Θα δημιουργήσουμε εργαστήρια θεάτρου, κινηματογράφου, χορού, φωτογραφίας και χειροτεχνίας, τα οποία θα διοργανώνουν εκδηλώσεις κατά τους θερινούς μήνες και θα προσελκύουν το ενδιαφέρον των τουριστών.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Θα εκσυγχρονιστεί ο Δήμος μέσα από την χρήση ψηφιακών εφαρμογών, ώστε να εξυπηρετείται αποτελεσματικότερα ο Πολίτης. Προσωπικά δεσμεύομαι για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να υποβάλει ερώτημα για κάποιο νομικό του ζήτημα και θα λαμβάνει άμεσα απάντηση από το νομικό τμήμα της εταιρείας μου. Επιπλέον, θα λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ για την επίλυση άμεσων προβλημάτων, παροχή συμβουλών σε γραφειοκρατικά θέματα, υποβολή καταγγελιών.
Για να πραγματοποιηθούν όλοι αυτοί οι τομείς δράσεις χρειαζόμαστε και τη δική σας συμμετοχή. Σας καλούμε να πράξετε το καθήκον σας ως πολίτες, όχι μόνο την Κυριακή των εκλογών, αλλά καθ’ όλη την προσεχή πενταετία…

Γιώργος Τζωρτζάτος
Υποψήφιος Δ.Σ. με «Ισχυρή Κεφαλονιά»

Back To Top