skip to Main Content
LOYZHS RWSSETOS

Δεν πάει άλλο

Ένας ακόμη χειμώνας πέρασε ! Άρχισε να μυρίζει , επιτέλους άνοιξη .

Για το νησί μας ήταν , ίσως , από τους δυσκολότερους χειμώνες των τελευταίων χρόνων . Ευτυχώς δεν είχαμε και … σεισμούς .

Από το μέτωπο του καιρού , είχαμε μία περίοδο με πολύ έντονα φαινόμενα και πολύ ….νερό . Ατέλειωτες μέρες βροχής , ανέμους , κρύο ..απ’ όλα τα  καλά του κλασσικού Κεφαλονίτικου χειμώνα .

Είχαμε και εκλογές… Μας φόρτωσαν με απειλές , τρόμο και φόβο από την μία , Ελπίδα , Αξιοπρέπεια και Όνειρα από την άλλη …Οι περισσότεροι διάλεξαν το δεύτερο….

Μετά μάθαμε …την Διαπραγμάτευση , θυμηθήκαμε την Αξιοπρέπεια , την Εθνική Υπερηφάνεια. Μάθαμε επίσης να μετράμε με δισεκατομμύρια , τρομάρα μας , μάθαμε τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Θεσμούς , το Γιούρογρουπ …νέα πρόσωπα , νέους πολιτικούς , …κι άλλα πολλά .

Εδώ τοπικά …λίγα πράγματα , εκτός από το γεγονός ότι η Βουλευτής μας , είναι πια Κυβερνητική ..

Κατά τα άλλα .. ΤΙΠΟΤΑ !  Ξεραϊλα . Άπνοια . Από πολιτιστικές εκδηλώσεις…. Χριστούγεννα , Πρωτοχρονιά , Καρναβάλι .Τίποτε άλλο  . Ούτε εκδηλώσεις , ούτε κινηματογράφο . Τα θέατρα , το ένα σε μια .. ασαφή κατάσταση , το άλλο υπό μετασεισμική αποκατάσταση – με περίεργες συνθήκες , κλπ. Η κοινωνική συνεύρεση και συναναστροφή , εξαφανίστηκε . Κλειστήκαμε πιο πολύ στα σπίτια μας , στους εαυτούς μας …ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΆΛΛΟ  !!

Ας μην χάσουμε τουλάχιστον την Άνοιξη , ας μην περιμένουμε το καλοκαίρι …για να ψυχαγωγηθούμε , μαζί με τους επισκέπτες μας …και ευτυχώς στις παραλίες μας .

Μέχρι τον Ιούνιο , μένουν τέσσερεις μήνες , ας μην τους χάσουμε κι αυτούς .

Ευτυχώς μαθαίνω ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι , κάτι ετοιμάζουν γι’ αυτή την περίοδο . Οι θεατρικές ομάδες , η χορωδία , η κινηματογραφική λέσχη κι άλλοι σύλλογοι , θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά την Άνοιξη . Φαντάζομαι  ότι και η ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. , με τα τμήματά της , κάτι θα παρουσιάσουν . Ας σπάσουμε λοιπόν αυτή την καταχνιά και κατήφεια , να επικοινωνήσουμε και πάλι , να ξαναβρεθούμε , να συναναστραφούμε . Ας βρεθούμε πάλι στον κινηματογράφο , σε φιλολογικές , μουσικές , θεατρικές εκδηλώσεις , που τόσο έλειψαν δύο χρόνια τώρα… Ας ξεκινήσουμε πάλι.

Και για να μην το ξεχνάμε , χρειάζεται συντονισμός , τώρα και ειδικά το καλοκαίρι , για να μην προγραμματίζουμε  τις εκδηλώσεις , την μια πάνω στην άλλη . Να παρθεί μια πρωτοβουλία , για ένα συντονιστικό όργανο  της Περιφέρειας , του Δήμου και των συλλόγων , για τον όσο το δυνατόν καλύτερο προγραμματισμό . Ας ξεκινήσουμε από τώρα…

ΡΩΣΣΕΤΟΣ  ΛΟΥΖΗΣ

Back To Top