skip to Main Content
Tsipras Orkomosia2 533 355

Δεν “παίζει” χωρίς αντίπαλο ο Τσίπρας – Βαρύ το κλίμα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Τα “κλειδιά” του πρωθυπουργού

Τα “κλειδιά” του Αλέξη Τσίπρα στις προγραμματικές του δηλώσεις
– Ο πρωθυπουργός κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λογοδοτούν στο λαό και όχι στα δελτία ειδήσεων
– Στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας έλαβε σαφές μήνυμα… εκ των έσω, καθώς η Αριστερή Πλατφόρμα έφυγε, αλλά η κίνηση των “53+” παραμένει
– Η πρόταση Τσίπρα για τις θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής δεν πέρασε… εύκολα

Υλοποίηση του μνημονίου, θετική αξιολόγηση από τους δανειστές, διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους, ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, έξοδος στις αγορές, ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη  και σεβασμός στη συλλογική βούληση αποτελούν τις λέξεις “κλειδιά” του “στρατηγικού σχεδίου” του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου η κυβέρνηση του με “καθαρή” προοπτική 4ετίας, “να αλλάξει θεμελιωδώς την Ελλάδα”!

Αυτό αναμένεται να είναι και το πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού με βάση τα όσα είπε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καλώντας τους 145 βουλευτές του κόμματος και κυρίως τα μέλη της κυβέρνησης:

– να μην έχουν αμυντική στάση και να  λένε την αλήθεια
– να εξηγούν τι μέτρα παίρνουμε, γιατί τα παίρνουμε και τι έχουμε φροντίσει να διασφαλίσουμε
– να παρεμβαίνουν αποφασιστικά, σωστά και κυρίως άμεσα
– να είναι πιο προσεκτικοί διότι ο αντίπαλος καραδοκεί και να μην κάνουν δηλώσεις στο πόδι και χωρίς πολιτική συνεννόηση δημιουργώντας εικόνα ασυνεννοησίας και ανοργανωσιάς.

Και όλα αυτά γιατί το Μέγαρο Μαξίμου και το επιτελείο του θορυβήθηκε σφόδρα από τα πρώτα “επεισόδια” στη κυβέρνηση με την Σία Αναγνωστόπουλου για τα Θρησκευτικά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ απέναντι στην κριτική των πολιτικών αντιπάλων και των ΜΜΕ ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λογοδοτούν στο λαό και όχι στα δελτία ειδήσεων.

Βαρύ το κλίμα στη συνεδρίαση της ΚΟ

Το κλίμα στη συνεδρίαση της ΚΟ ήταν μάλλον βαρύ καθώς από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο βουλευτή γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο με όχι ευχάριστες αποφάσεις και ως εκ τούτου τα χειροκροτήματα απουσίαζαν εκτός από μια φορά, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν έκδηλη η αγωνία των βουλευτών για την υλοποίηση της συμφωνίας ιδίως στο φορολογικό σκέλος και το ασφαλιστικό.

Μήνυμα… εκ των έσω

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός των επιπλέον υποψηφιοτήτων για τις θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκτός από την πρόταση του προέδρου (Κουράκης, Βαρεμένος, Χριστοδουλοπούλου) υπήρξαν ακόμη 5 προτάσεις (Καρακώστα, Καφαντάρη, Μουσταφά, Γάκης και Συρμαλένιος) αναβιώνοντας εκ νέου ένα κλίμα εσωστρέφειας και αμφισβήτησης εμμέσως των επιλογών του κ. Τσίπρα με αποτέλεσμα να στηθεί κάλπη γα να περάσει τελικά αυτούσια η πρόταση του προέδρου.

Στη Βουλή η πρόταση Τσίπρα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για τις θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής, έλαβαν:
Κουράκης 81 ψήφοι
Βαρεμένος 68 ψήφοι
Χριστοδουλοπούλου 68 ψήφοι
Μουσταφά 54 ψήφοι
Καφαντάρη 50 ψήφοι
Συρμαλένιος 50 ψήφοι
Γάκησ 24 ψήφοι
Καρακώστα 14 ψήφοι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, α’ αντιπρόεδρος της Βουλής προτείνεται ο Τάσος Κουράκης, β’ ο Γιώργος Βαρεμένος και γ΄ η Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Κινούμενος σε συναινετικό κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή θα υπερψηφίσει τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, εκτός από της Χρυσής Αυγής, για το προεδρείο της Βουλής.

Στήνουν πάλι κάλπες την Κυριακή

Το κλίμα εσωστρέφειας αναμένεται να φουντώσει περισσότερο σήμερα αφού θα στηθεί εκ νέου κάλπη για την ανάδειξη του Γραμματέα της ΚΟ με υποψήφιους τον “προεδρικό” Σωκράτη Φάμελλο και τον προερχόμενο από την τάση των “53+” Χρήστο Μαντά, αλλά και για τους 3 νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος.

M.A.

newsit.gr

Back To Top