skip to Main Content
Galiatsatos Spyros 12

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΠ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ

Με αφορμή σχόλια σε τηλεοπτικό σταθμό και την αρθρογραφία σε ενημερωτικό site της Κέρκυρας  σχετικά με τις δράσεις της περιφέρειας Ιονίων νήσων για την τουριστική προβολή ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ. Γαλιατσάτος δηλώνει τα εξής:

  1. Μπορούν άραγε αυτοί οι οποίοι ομιλούν να συνοψίσουν  τι έργο έγινε στο διάστημα των 3,5 ετών στο θέμα της τουριστικής προβολής και του τουρισμού γενικότερα από την απελθούσα Περιφερειακή Αρχή; Κι επί ποιου «στρατηγικού σχεδίου», έγινε ό,τι έγινε;
    Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι τους «βάζω δύσκολα» εφόσον έχουν  κατανοήσει αφενός τη σημασία του τουρισμού στα νησιά μας κι έχουν επιδείξει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον κι αφετέρου ο ένας εξ αυτών υπήρξε  στενός   συνεργάτης με έμμισθη θέση για αρκετά μεγάλο διάστημα ώστε να μπορεί  να γνωρίζει . Πολλώ δε μάλλον όταν εκφράζουν  την απαίτηση από εμένα, μέσα σε ένα μήνα να έχω εκπονήσει και να έχω υλοποιήσει αυτά που ζητούν. Εκτός και ήταν ή είναι τέτοιας εμβέλειας οι προσδοκίες τους από εμένα και επ’αυτού τους ευχαριστώ πολύ.
  2. Ποια προετοιμασία δεν έκανα ενόψει της World Travel Market στο Λονδίνο;

Μήπως δεν φρόντισα ποιος θα ταξιδέψει με δύο ή τρία διαφορετικά τιμολόγια για ένα και μοναδικό ταξίδι (δηλαδή να τιμολογηθεί εις το υπερδιπλάσιο η μετάβαση κάποιου προσώπου ) όπως έγινε κατά την περίοδο την οποία υπήρξε ο σημερινός  κριτής μου  έμμισθος  παρά τον τότε κο Περιφερειάρχη;

  1. Όσον αφορά την περιβόητη Lord Mayor’s Show τι θα έπρεπε να έχω κάνει;

Μήπως να είχα στείλει τον καρνάβαλο του Ληξουρίου ή την γκιόστρα της Ζακύνθου;

Τι είχε γίνει μέχρι τώρα; Δεν θέλω να διανοηθώ ότι κάποιος παρέμεινε στο Λονδίνο μετά τη WTM για να δει τα events του Λονδίνου που αφορούν μόνο και μόνο το Λονδίνο, μάλιστα με χρήμα του Δημοσίου.

  1. Ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Βασίλης Κοντός, ποιον και ποιους προσκάλεσε και του κρυβόταν;

Εγώ πάντως όταν το πληροφορήθηκα ότι έχει ονομαστεί Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού του τηλεφώνησα και του είπα γιατί δεν μου το ανέφερε και δεν έχει επισκεφθεί ακόμα τα νησιά μας και μου είπε ότι περίμενε το ΦΕΚ.

  1. Τι έγινε με τα 40 εκατομμύρια ΕΥΡΩ τα οποία είχε διασφαλίσει η Βουλευτής Κέρκυρας και Υφυπουργός κα Γκερέκου, για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας;

Αν θυμάμαι καλά χρονικά συνέπεσε με την περίοδο της απελθούσης Περιφερειακής Αρχής. Κι αυτό το ρωτώ γιατί με εγκαλούν  διότι δεν έκανα μια «απλή αίτηση» στον Υπουργό Ανάπτυξης       κο Δένδια, προκειμένου να δώσει στην Περιφέρεια Ιονίων Νησιών 5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, όπως ισχυρίστηκαν ότι  έδωσε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στον μεσολαβήσαντα χρόνο ανάληψης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζημάρκου των καθηκόντων του και της χορήγησης την οποία επικαλέστηκαν δεν γίνεται παρά η διαδικασία να έγινε τόσο με μια απλή αίτηση σε Α4 όσο και η ικανοποίηση να έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, ασυνήθεις για το ελληνικό Δημόσιο.

Θέλω λοιπόν να τους ευχαριστήσω για την τόσο ανοίκεια συμπεριφορά τους, με την οποία επιβεβαίωσαν ότι η πυξίδα δουλεύει και είναι στο σωστό δρόμο και θα ήθελα να γνωρίζουν   ότι :

Α. Η Περιφέρεια TOURS είναι παρελθόν ανεπιστρεπτί.

Β. Ο όποιος στρατηγικός σχεδιασμός της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας εδράζεται πλέον στους φορείς του κλάδου, στους επιχειρηματίες και πρωτίστως στον κόσμο, στον οποίο μόνο και μόνο σ’ αυτόν «χρωστάμε».  Κανείς άλλος δεν μπορεί να παρεισφρήσει πλέον και μάλιστα να κατευθύνει κατά το δοκούν τους στόχους αυτούς. Δεν πρόκειται βέβαια ποτέ να τους φωνάξουμε να κρατήσουν  πρακτικά, ούτε οποιονδήποτε άλλον σχετικό με το αντικείμενό τους, των όποιων συζητήσεων και διαβουλεύσεων μεταξύ εμένα (καθώς και των αρμόδιων οργάνων της ΠΙΝ) και αυτών, καθώς και οιουδήποτε που θα ήταν απαραίτητος. Η δημοσιότητα θα λαμβάνει χώρα όταν πρέπει .

Γ. Όχι μόνο δεν κρύφτηκα ποτέ από κανέναν αλλά αντιθέτως «προκαλώ» να μου ζητούν να εμφανίζομαι στα τηλεοπτικά και άλλα ΜΜΕ, όπως ήδη έκαμα γνωρίζοντας το τι είχαν  «σκηνοθετήσει» και τους πληροφορώ ότι η ακροαματικότητα έσπασε ρεκόρ σύμφωνα με τα τηλεφωνήματα που δέχτηκα από τον κόσμο .
Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι οι εν λόγω κριτές του έργου της ΠΙΝ  μπορούν  να μιλάνε απευθυνόμενοι  σε μένα ελεύθερα κι «ατέρμονα», “η γκλίτσα του τσοπάνη” είναι αρκετά ακονισμένη.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Back To Top