skip to Main Content
Eeta

Δημάρχους Μάνατζερ ζητάει η ΕΕΤΑΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΠΕΔ ΙΟΝΙΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΠΑΡΙΣΗ

Ταχύρυθμα μαθήματα ορθής σύνταξης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων έλαβαν οι αιρετοί των δήμων των Επτανήσων, στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χτες στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), αποκλειστικά για την ΠΕΔΙΝ.
Την Ημερίδα παρακολούθησαν στελέχη των δήμων των Ιονίων Νήσων που διαχειρίζονται τα ΕΠ, αν και πολλοί ήταν οι δήμαρχοι που έμειναν «μετεξεταστέοι» και εκπροσωπήθηκαν από Αντιδημάρχους, μέλη δημοτικών συμβουλίων και τεχνοκράτες που έχουν επιφορτιστεί με τη σύνταξη του ΕΠ για τον τόπο τους.
Καλά διαβασμένος εμφανίστηκε ο κ. Κολοκοτσάς που με τα αρμόδια στελέχη του δήμου μελετούν το ΕΠ εδώ και καιρό και ο σχεδιασμός τους βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Το πόσο σημαντική θεωρείται η σωστή κατάρτιση του ΕΠ κάθε δήμου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, Αλ. Παρίσης, τονίζει πως το Πρόγραμμα κάθε Δήμου προσδιορίζει την ίδια την πορεία του.
Παρόλο που υπάρχουν οι γνωστοί άξονες και έχουν εκδοθεί αναλυτικότατοι οδηγοί εκπόνησης των ΕΠ, το πρόβλημα που ανακύπτει κάθε φορά έχει να κάνει με τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, δεδομένου ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι, το δεύτερο σκέλος της Ημερίδας αφορούσε την ενημέρωση για το ΕΠ, για το ΕΣΠΑ 2014-2020, γιατί από εκεί οι δήμοι θα πρέπει να αντλήσουν χρηματοδότηση.

Από την “ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ”

Back To Top