skip to Main Content
Tsipras Meimarakis2 533 355

Δημοσκοπήσεις – Εκλογές 2015: Απίστευτο θρίλερ δείχνουν 4 νέα γκάλοπ – Τσίπρας – Μεϊμαράκης τα δίνουν όλα στο debate

Διαβάστε όλες τις νέες δημοσκοπήσεις που δίνουν από ισοπαλία μέχρι μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές
– Τι αλλάζει στο debate των δύο μονομάχων – Πού θα κριθεί η μονομαχία ΤσίπραΜεϊμαράκη
– Τσίπρας κατά Μεϊμαράκη: ” Αν δεν ήταν επικίνδυνη η δημαγωγία του, θα ήταν κωμική”
– “Καρφιά” Μεϊμαράκη για… αυτούς “που μόλις παραιτήθηκαν και έφυγαν”

Οριακή διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Τέσσερις νέες έρευνες,  της ΚΑΠΑ Research, της Pulse RC, της Palmos Analysis και της AlCO, δείχνουν πως αυτή η εκλογική αναμέτρηση, αν οι αναποφάσιστοι δεν κάνουν την ανατροπή, θα είναι ένα πραγματικό θρίλερ.

Ντέρμπι και οριακές διαφορές στη νέα έρευνα της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα

Στα όρια τους στατιστικού λάθους είναι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, σε νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μόλις 0,5% διαφορά!

Στην «πρόθεση ψήφου» τα ποσοστά έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα ποσοστά δημοσκόπησης 6ης Σεπτεμβρίου):

– ΣΥΡΙΖΑ.: 26,7% (26,5%)
– ΝΔ: 26,2% (25,9%)
– ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,0% (6,5%)
– ΠΟΤΑΜΙ: 5,0% (5,1%)
– ΚΚΕ: 5,9% (5,3%)
– ΑΝΕΛ: 3,1% (3,0%)
– ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.: 6,1% (5,8%)
– ΛΑΕ: 4,2% (4,7%)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 3,6% (3,5%).

Απόλυτη ισοπαλία Τσίπρα – Μεϊμαράκη δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse RC

Μάχη ψήφο – ψήφο δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενόψει των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, στη δεύτερη κατά σειρά δημοσκόπηση της Pulse RC, που παρουσιάζει  topontiki.gr.

Στην Πρόθεση Ψήφου στο σύνολο του δείγματος με αποχή και Άκυρο/ ΛευκόΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 26,5%, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Στην τέταρτη θέση ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ με 6%. Ακολουθούν Ποτάμι και ΚΚΕ με 5%, έπεται η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Ο Βασίλης Λεβέντης φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή με την Ένωση Κεντρώων να βρίσκεται στο 3.5%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝ.ΕΛ με 2.5%. Άκυρό ή αποχή επιλέγει το 5.5% ενώ αναποφάσιστο παραμένει το 6,5% του δείγματος.

Στην Πρόθεση Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρωνΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζουν απόλυτη ισοψηφία συγκεντρώνοντας από 28% Χρυσή Αυγή 7%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5%, Ποτάμι και ΚΚΕ ισοψηφούν με 5,5%, η Λαική Ενότητα ακολουθεί με 4%, ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3.5%. Εκτός Βουλής και πάλι οι ΑΝΕΛ. Το ποσοοστό για Αναποφάσιστους/ΔΑ είναι στο 7%

Η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 79% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ  στο 57%.

Στην ερώτηση “Ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός” ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 35% και προηγείται με 2 μονάδες από τον αντίπαλό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που βρίσκεται στο 33%. Τρίτος ο”Κανένας” με 30%.

Στην Παράσταση Νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ευρύ προβάδισμα με 11 μονάδες. Συγκεκριμένα το 49% του δείγματος πιστεύει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα κερδίσει τις εκλογές. Το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε εκλογική νίκη της ΝΔ.

Απόλυτο ντέρμπι και στην ερώτηση για Αποτελεσματικότερη Διακυβέρνηση αφού Τσίπρας και Μεϊμαράκης συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 34%.

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στην ερώτηση “Ποιος μπορεί να εφαρμόσει το Μνημόνιο επιτυγχάνοντας περισσότερες ελαφρύνσεις για την ελληνική κοινωνία” συγκεντρώνοντας ποσοστό 35%.Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιλέγει στην ίδια ερώτηση το 31% του δείγματος. Ωστόσο το 30% πιστεύει ότι κανένας δεν μπορεί να επιτύχει ελαφρύνσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας.

 

Δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr

Με 24,9% έναντι 23,7% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με τρεις μονάδες (33,5%) της ΝΔ (30,5%).

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,9% και η ΝΔ 23,7%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,7%, ΠΑΣΟΚ με 4,3%, ΚΚΕ με 3,8%, Ένωση Κεντρώων με 3,7%, το Ποτάμι με 3,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με κατανομή των αναποφάσιστων με βάση τη δήλωσή τους και αναγωγή επί των έγκυρων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5%, η ΝΔ 30,5%, η Χρυσή Αυγή 7%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το Ποτάμι 5,5%, η Ένωση Κεντρώων 4,5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,5% και η Λαϊκή Ενότητα 3%.

Συσπειρώσεις – μετακινήσεις

Η κατανομή των αναποφάσιστων

Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με 42%. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 33%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 23%.

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 51%. Η ΝΔ στην «παράσταση νίκης» συγκεντρώνει 31%.

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ALCO

Σε δημοσκόπηση της ALCI για το Πρώτο Θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,4% έναντι 24,7% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία. Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ 25,4%
ΝΔ 24,7%
ΧΑ 6,4%
ΚΚΕ 6,2%
ΠΑΣΟΚ 5,1%
Ποτάμι 4%
Ένωση Κεντρώων 3,9%
ΛΑΕ 3,4%
ΑΝΕΛ 2,6%
Αποχή 5,5%
Αναποφάσιστοι 10,4%

Οι δημοσκοπήσεις για το debate

Σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega στην ερώτηση για το ποιός από τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν πιο πειστικός οι πολίτες απάντησαν:

•18,5% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
•18% ο Αλέξης Τσίπρας
•10,5% ο Σταύρος Θεοδωράκης
•10% η Φώφη Γεννηματά
•8% ο Δημήτρης Κουτσούμπας
•3,3% ο Πάνος Καμμένος
•3% ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Την απάντηση “κανένας από αυτούς” δίνει αυθόρμητα το 26,3% των ερωτηθέντων, ενώ 2,4% δηλώνουν “δεν ξέρω/δεν απαντώ).

Σε δημοσκόπηση για τον ΣΚΑΙ, το 84% των πολιτών δηλώνουν ανεπηρέαστοι από όσα άκουσαν και είδαν. Νικητής του debate αναδεικνύεται ο κανένας με 33,5%. Από τους πολιτικούς αρχηγούς πρώτος έρχεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 19% για την απόδοσή του στο debate και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας  με 13,5%.

Όλα για όλα στο debate

Η βασικότερη αλλαγή που θα έχει το debate των δύο πολιτικών αρχηγών είναι το “κουμπί παρέμβασης” που θα υπάρχει μπροστά από τον καθένα. Θα έχουν τη δυνατότητα να το πατούν και να σχολιάζει ο ένας την απάντηση του άλλου. Επίσης, θα μπορούν να υποβάλουν ερώτηση ο ένας στον άλλον.

Το debate θα αρχίσει στις 21:00 της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει 2 με 2,5 ώρες.

Συντονιστής θα είναι και πάλι δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ο οποίος αυτή τη φορά θα μπορεί να υποβάλει και ο ίδιος ερωτήματα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα βρίσκονται και πάλι δημοσιογράφοι-εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Σε κάθε ερώτηση θα υπάρχει η ευχέρεια και συμπληρωματικού ερωτήματος, επομένως και απάντησης από πλευράς των αρχηγών, οι οποίοι θα έχουν και το δικαίωμα χρήσης του “κουμπιού παρέμβασης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Back To Top