skip to Main Content
KALPH KYPROS 632 355 1

Δημοσκόπηση: Πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα μέτρηση – Τα γκάλοπ των εκλογών δείχνουν ντέρμπι

Πέντε δημοσκοπήσεις δίνουν μπροστά είτε το ΣΥΡΙΖΑ είτε τη Νέα Δημοκρατία με μικρές διαφορές
– Όλα θα κριθούν στο νήμα πριν την κάλπη λένε οι αναλυτές που δεν αποκλείουν εκπλήξεις
– Θρίλερ για την τρίτη θέση που θα κρίνει τον σχηματισμό κυβέρνησης
– Μάχη για τρία κόμματα να μπουν στη Βουλή, οι δημοσκοπήσεις τα θέλουν οριακά κοντά στο 3%
– Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr

Ακόμη μια δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας μόλις δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Αυτή τη φορά είναι η Νέα Δημοκρατία που παίρνει κεφάλι στις μετρήσεις με διαφορά 1,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται δεύτερος.
Στην ίδια δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi για την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ,ΛΑΕ και Ένωση Κεντρώων μπαίνουν οριακά με ποσοστό λίγο πάνω από το 3% ενώ μένουν εκτός οι ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:
ΝΔ 28,5%
ΣΥΡΙΖΑ 27,1%
Χρυση Αυγή 5,6%
ΚΚΕ 5,4%
ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,1
ΠΟΤΑΜΙ 4,7%
ΛΑΕ 3,2%
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,1%
ΑΝΕΛ 2,7%
ΑΛΛΟ 2,9%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 11,7%

Η δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr

Την Πέμπτη (17/09/2015), τρεις ημέρες πριν τις εκλογές το newsit.gr και η Alco σας παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το βράδυ της Κυριακής θα ζήσουμε το απόλυτο εκλογικό θρίλερ.

Τα δυο κόμματα είναι στην κυριολεξία «στον πόντο». Η δημοσκόπηση έγινε από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Στην Πρόθεση ψήφου, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, η ΝΔ μειώνει λίγο τη διαφορά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι μπροστά. Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις παραμένει η Χρυσή Αυγή, στην 4η θέση είναι το ΚΚΕ, στην 5η το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην 6η Το Ποτάμι. Στην Βουλή, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, μπαίνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι στο όριο, ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ. Αναποφάσιστοι και αποχή συγκεντρώνουν πάνω από 15%.

Την ίδια ώρα η εταιρεία Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή (18/09/2015) δείχνει και πάλι το ίδιο θρίλερ. Σε αυτή τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ελάχιστη διαφορά μόλις 0,3% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει στο 31,6%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,7% και σε απόσταση αναπνοής έρχεται το ΚΚΕ με ποσοστό 6,2%. Ακολουθεί το Ποτάμι με ποσοστό 5,9% και στη συνέχεια είναι το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 5,2%.

Η Ένωση Κεντρών συγκεντρώνει ποσοστό 3,6% και τέλος η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται στο 3,4%. Αντίθετα, εκτός Βουλής φαίνεται πως θα μείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν ποσοστό 2,7%. Και σε αυτή τη δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, 28% ο καθένας. Η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, η ΛΑΕ 3,5%.

Το απόλυτο ντέρμπι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ποσοστό 29% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της e-voice για ταdikaiologitika.gr. Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα 3,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 25,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1%, το Κ.Κ.Ε 5%, το ΠΑ.ΣΟ.Κ 5%, η ΛΑ.Ε 4,2%, και οι ΑΝΕΛ 3,1%.

Η έρευνα δείχνει ότι η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 55.1% και η ΝΔ 26,1%. Η έρευνα διεξήχθη 15,16 Σεπτεμβρίου.

newsit.gr

Back To Top