skip to Main Content
Megaro41

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟ ΤΡΑΥΛΟ: ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΕΣ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΔΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΣ ΕΚΕΙ!

Αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του τοπικού ΤΕΕ Σταύρου Τραυλού στα τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

 

Σε ότι αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων του νησιού μας, η Δημοτική Αρχή έχει εδώ και μήνες, «σκύψει» πάνω στο ζήτημα και έχει πετύχει μία μεγάλη νίκη. Ενώ το επίσημο κράτος είχε την υποχρέωση να προβεί μόνο στην αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στα σχολικά κτίρια και να τα παραδώσει στην κατάσταση που ήταν ακριβώς πριν τον σεισμό, η επιμονή και η άσκηση πίεσης από την Δημοτική Αρχή στην κεντρική εξουσία κατάφερε να οδηγήσει τον ΟΣΚ να εκπονήσει τις μελέτες σύμφωνα με τον νέο αντισεισμικό κανονισμό που ισχύει σήμερα και όχι με τον παλαιότερο που θα έκανε απλές αποκαταστάσεις, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα, σύγχρονα και «άτρωτα» από τον σεισμό σχολεία.

 

Εξάλλου όλοι οι αντισεισμικοί έλεγχοι που απαιτούνται έχουν διενεργηθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ενδελεχώς και επισταμένως.

 

Επίσης οι μαθητές του νησιού μας είναι πλήρως διασφαλισμένοι, έως ότου γίνουν οι αποκαταστάσεις, καθώς στεγάζονται σε 110 προκάτ συγκροτήματα που πληρούν όλους τους αντισεισμικούς κανονισμούς.

 

Τέλος, σε ότι αφορά τον κ. Τραυλό και επειδή αισθανόμαστε ότι οι σημερινές δηλώσεις του πηγάζουν από το γεγονός ότι θα επιθυμούσε να γίνει «Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη», δηλαδή Δήμαρχος και δεν τα κατάφερε,  θα προβούμε λίαν συντόμως σε πρόταση προς το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συσταθεί Δήμος Βαρδιάνων όπου και θα μπορέσει να τοποθετηθεί εκεί

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Back To Top