skip to Main Content
AN 67

ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ: ΘΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ

Μείζον θέμα χαρακτήρισε την επιχειρούμενη απαλλοτρίωση 316 στρεμμάτων για την επέκταση του αερολιμένα Κεφαλονιάς, με συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο αντιπεριφερειάρχης του γειτονικού νησιού Παναγής Δρακουλόγκωνας, με αφορμή τη σχετική συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και την αντίθεση της πλειοψηφίας του σώματος στην όλη διαδικασία στη συγκεκριμένη περιοχή, μετά την εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Σύμφωνα με τον κ .Δρακουλόγκωνα, μέσω της συμφωνίας που υπεγράφη με την Fraport είναι υποχρεωμένο το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει την όποια απαλλοτρίωση και εν συνεχεία να παραδώσει την έκταση αυτή στη Fraport, ενώ, όπως είπε, το Περιφερειακό Συμβούλιο, απαιτεί και την υποβολή νέας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που να περιλαμβάνει κάθε νέα δραστηριότητα και να επιτρέπει τη δημόσια διαβούλευση.
Παράλληλα, ανέφερε, πως, το σώμα εκφράζει την αντίθεσή του στη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης που ακολουθήθηκε και η οποία παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της περιοχής, στην οποία υπάρχουν τουριστικές και άλλες δραστηριότητες.
Πρόσθεσε, ότι, θα εξεταστεί κάθε δυνατότητα νομικής προσβολής της επιχειρούμενης απαλλοτρίωσης είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με τους θιγόμενους ιδιοκτήτες της περιοχής πέριξ του αερολιμένα Κεφαλονιάς, ενώ η απόφαση αυτή του Π.Σ. θα παραδοθεί στους υπουργούς Υποδομών και Περιβάλλοντος, σε κοινή παράσταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πηγή: ert.gr

Back To Top