skip to Main Content
21

«ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΝ 21»

Στo πλαίσιo της Πράξης: «Δράσεις για τον Πολιτισμό στην Εκπαίδευση», το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με εταίρους την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, υλοποιεί διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πολιτισμός, Αξίες, Ιστορία, Χρόνος, Νέες τεχνολογίες, Ιδέες και Διδασκαλία στα Ιόνια Νησιά του 21ου αιώνα» (ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΝ-21), το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης.

Το έργο αφορά μεταξύ άλλων σε οργανωμένες επισκέψεις μαθητών, διαφόρων ηλικιακών ομάδων, σε επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους πολιτισμού των Ιονίων Νήσων. Οι μαθητές στο χώρο επίσκεψης, λειτουργώντας ομαδο-συνεργατικά, καλούνται να προβούν σε βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, μέσω της χρήσης φορητών συσκευών. Οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι σχεδιασμένες ειδικά για τις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας και εκτός από την επίτευξη συγκεκριμένων μαθησιακών στόχων, προβλέπουν στην ενίσχυση της κοινωνικοποίησης των μαθητών, μέσω μιας παιγνιώδους διαδικασίας. Επιπλέον, στο σχεδιασμό της καινοτόμου εκπαιδευτικής εφαρμογής, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη πολιτισμικής συνείδησης, καθώς και του αισθήματος της αναγκαιότητας της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιονίων Νήσων.

Ειδικά για τη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του έργου, σχεδιάζονται δράσεις σε δύο χώρους: α) στην παραλία ωοτοκίας του Γέρακα και β) στον οικισμό της Λιθακιάς. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στη θεματική «Πολιτισμός: Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον». Για τον άρτιο σχεδιασμό της πιλοτικής εφαρμογής του έργου, έχει προγραμματιστεί η ενημέρωση δυνητικά ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης, την Πέμπτη – 19 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο μιας στοχευόμενης ενημερωτικής ημερίδας. Στην εκδήλωση αυτή, θα παρουσιαστεί αναλυτικά το έργο, καθώς επίσης και ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση της πιλοτικής εφαρμογής του σε σχολεία της Ζακύνθου. Η ενημερωτική δράση/ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, στη Ζάκυνθο.

Πηγή: http://diadiktiakienimerosi.com

Back To Top