skip to Main Content
Lafazanis80 473 355 1

Εκλογές: Ο Λαφαζάνης κάνει κόμμα – Ανοικτό το ενδεχόμενο να πάρει την 3η διερευνητική εντολή

Θέμα… ωρών είναι η ανακοίνωση του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος είναι σε συνεχέις συσκέψεις. Νωρίτερα βρέθηκε στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής και στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, μαζί με βουλευτές που πρόσκεινται στην κίνηση.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κοινοβουλευτικής ομάδας αφού όπως είπε μπορεί με αυτό τον τρόπο να αξιοποιήσει την 3η διερευνητική εντολή.

Προς ένα «πλατύ αντιμνημονιακό, λαϊκό, πατριωτικό μέτωπο» προχωρά η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι κινήσεις που θα οδηγήσουν στην συγκρότηση του εκλογικού σχήματος με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές.

Τα τρία χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο κόμμα, όπως επεσήμαιναν κορυφαία στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κυβερνώντος κόμματος, θα είναι το αντιμνημονιακό, το λαϊκό και το πατριωτικό, ενώ υπογράμμιζαν με έμφαση την επιλογή το πλαίσιο του εγχειρήματος να είναι πολύ πλατύ, δηλαδή και εκτός Πλατφόρμας.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό της Ζωής Κωνσταντοπούλου, της Ραχήλ Μακρή αλλά όχι και του Γ. Βαρουφάκη.

Στον δεύτερο όροφο του κτηρίου του κοινοβουλίου, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς βουλευτές και στελέχη που πρόσκεινται στην εσωκομματική «τάση» προκειμένου να ακούσουν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Μεταξύ αυτών ο Π. Λαφαζάνης, ο Δ. Στρατούλης, ο Στ. Λεουτσάκος, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Στ. Σαμοίλης, ο Αθ. Σκούμας, αλλά και κομματικοί παράγοντες.

Στο μεταξύ, φήμες ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει επικοινωνία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για να του προτείνει να σχηματίσει τώρα κοινοβουλευτική ομάδα η Αριστερή Πλατφόρμα και έτσι με 32 βουλευτές να γίνει η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, αφήνοντας πίσω τη Χρυσή Αυγή και παίρνοντας εκείνη την τρίτη διερευνητική εντολή. Αυτό, όμως, διαψεύδεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Εισερχόμενος στο Κοινοβούλιο, ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως “θα τα δούμε όλα με την κυβέρνηση“.

Η Αριστερή Πλατφόρμα στη Βουλή

Δείτε φωτογραφικά καρέ από τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας στο κοινοβούλιο, όπου έγινε νωρίτερα σύσκεψη.

Φωτό: Eurokinissi

Back To Top