skip to Main Content
Kek1

Εκπρόσωποι του Museum of Braila επισκέπτονται το Δήμο Κεφαλονιάς

Με αφορμή πολιτιστική Εκδήλωση του Ελληνορουμανικού  Συλλόγου «Σύγχρονα Βαλκάνια» σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης»,  που πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου και αφορούσε την παρουσίαση Βιβλίου του καταγόμενου από την Κεφαλονιά (Φαρακλάτα) Συγγραφέα Παναίτ Ιστράτι, επισκέφθηκαν το Νησί Στελέχη του Μουσείου της Braila (Ρουμανία).

Τους Ρουμάνους Επίσημους κ.Ιονέλ Κούντεα και κ.Ζαμφίρ Μπαλάν, ως ένδειξη τιμής, προσκάλεσε ο Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Ευάγγελος Κεκάτος εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση στο Δημαρχιακό Μέγαρο για Σύσκεψη με θέμα την ενεργοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Κεφαλονιάς και Βραίλας, αφού ιστορικοί δεσμοί πολιτισμού συνδέουν τις δύο περιοχές ήδη από το 19ο αιώνα.

Τους Ρουμάνους Επισήμους συνόδευσαν η Επίτιμη Πρόξενος της Ρουμανίας στην Δ.Ελλάδα κ.Mariana V.Cracium και η κ.Συλβάνα Δεπούντη, που επιμελήθηκε του μεταφραστικού έργου της παρουσιαζόμενης έκδοσης.

Ο κ.Κεκάτος, ευχαριστώντας για την Επίσκεψη τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Πολιτιστικού Κέντρου «Παναίτ Ιστράτι» στα Φαρακλάτα, που συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση των Ελληνο-Ρουμανικών πολιτιστικών δεσμών, όπως επίσης και για τη διαδικασία Αδελφοποίησης, που είχε επιμεληθεί ο τ.Δήμος Αργοστολίου.

Οι ξένοι επίσημοι  ευχαρίστησαν για την υποδοχή και διαβεβαίωσαν ότι σύντομα θα οργανωθεί στην Κεφαλονιά Ημερίδα Συνεργασίας του Δήμου Κεφαλονιάς με τη συμβολή της Προξένου κ.Cracium.

 

Back To Top