skip to Main Content
2GREECE 532 355

Ελληνικό πακέτο μέτρων: Μπαράζ κατασχέσεων στην εφορία – Εκτός των 100 δόσεων οι ασυνεπείς – Σαρωτικές αλλαγές στην φορολογία

Ιδιωτικοποιήσεις για να μπει “ζεστό χρήμα” στα ταμεία προβλέπει η πρόταση που έχει κατατεθεί στους θεσμούς
– Νεο φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται το Φθινόπωρο
– Έλεγχοι – σκούπα στις καταθέσεις για να βρεθούν οι αδήλωτες και να φορολογηθούν

Σαρωτικές αλλαγές σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας και του δημόσιου τομέα και όχι μόνο εισπρακτικά μέτρα 8 δις ευρώ περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές.

Διαβάζοντας τη συνολική πρόταση, αν εφαρμοστεί, τίποτα δεν θα είναι όπως χθες, αφού δεν αφήνει σχεδόν τίποτα όπως είναι σήμερα στο Ασφαλιστικό, στους φόρους στα επαγγέλματα, στα ταμεία, στο Δημόσιο, στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

Για παράδειγμα από το κείμενο της κυβέρνησης προκύπτει ότι:

– Ερχεται μπαράζ κατασχέσεων για χρέη προς την εφορία και μάλιστα με πολύ αυστηρότερους όρους από αυτούς που ισχύουν σήμερα.

– Από το Φθινόπωρο θα αλλάξουν όλα στη φορολογία, όπως κλίμακες του φόρου εισοδήματος, συντελεστές φορολογίας και αφορολόγητα. Ενα νέο φορολογικό νομοχέδιο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

– Θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι στις καταθέσεις ώστε να εντοπιστούν εισοδήματα που δεν έχουν φορολογηθεί.

– Η ρύθμιση των 100 δόσεων θα γίνει πιο αυστηρή ώστε να αποκλείονται από αυτή όσοι δεν είναι συνεπείς στις τωρινές υποχρεώσεις τους και όσοι δεν πληρώνουν τις δόσεις.

– Θα ξεκινήσει μπαράζ ελέγχων για τα ανασφάλιστα οχήματα και θα αφορά ακόμα και σε εκείνα που δεν χρησιμοποιούνται μεν αλλά δεν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες.

– Θα προωθηθούν ρυθμίσεις για γρήγορο και εύκολο συμβιβασμό στα διοικητικά δικαστήρια.

– Θα μειωθεί η τιμή των γενόσημων φαρμάκων και θα επενέλθει η συνταγογράφηση όπως τη γνωρίζαμε πριν.

– Θα δημιουργηθεί νέα και πλήρως ανεξάρτητη υπηρεσία φόρων και τελωνείων.

– Οι ιδιωτικοποιήσεις θα προωθηθούν με σκοπό μόνο φέτος να εισπραχθούν 1,5 δις. ευρώ περίπου.

– Για το ζήτημα που προέκυψε με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις συντάξεις, η κυβέρνηση δεσμεύεται να πάρει ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην υπάρξει δημοσιονομικό πρόβλημα.

newsit.gr

Back To Top