skip to Main Content
Γιάννης Βαρούχας

Ενεργή συμμετοχή του συμβούλου της Θεοπεφτάτου στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τους «Ριζοσπάστες Ξανά».

Στις 14 Ιανουαρίου του 2014, είχα δημοσιοποιήσει ένα κείμενο όπου, μεταξύ άλλων, έγραφα «Πρέπει όμως αυτή η λαβωμένη νιότη να εμπλακεί στα πράγματα… Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου να δημιουργήσει ένα εκτόπισμα που θα βγάλει απ’ το κάδρο την «παλαιά φρουρά»». Ωστόσο, οι εξελίξεις που είχαμε έκτοτε –  ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές – σηματοδοτούν ακριβώς το αντίθετο! Το χρονοντούλαπο της ιστορίας επιστρατεύτηκε για μία ακόμη φορά, η ναυαρχίδα του χρήματος σχίζει με δύναμη τα νερά της επιφάνειας αγνοώντας τους καιρούς, ενώ την ίδια ώρα οι υγιείς σκεπτόμενοι άνθρωποι βράζουν στα στέκια της αγανάκτησης.

   Σε αυτήν την προεκλογική διαμάχη, όπως και σε τόσες άλλες, απουσιάζουν οι νέες ιδέες και προτάσεις. Το άρθρο του αγαπητού φίλου, Νίκου Λάσκαρη, όπου με σαφήνεια προτείνει ορισμένα πολύ συγκεκριμένα πράγματα ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αλλά και ως ενεργός πολίτης, είναι μία απ’ τις ελάχιστες εξαιρέσεις. Αντί λοιπόν να ενημερωνόμαστε για το πως οραματίζεται ο κάθε υποψήφιος και ο κάθε συνδυασμός τον κοινό μας τόπο, παρακολουθούμε ένα σκληρό και αδίστακτο «παιχνίδι» με μετεγγραφές ποδοσφαιρικού τύπου που ενέχουν αδιαφανείς συναλλαγές, με πολιτικές και ιδεολογικές ισοπεδώσεις που έχουν επικίνδυνες προεκτάσεις, καθώς και μία προσπάθεια εξάλειψης της πολιτικής που διέπει τον καθένα μας, με πρόσχημα τα «άλλα» κριτήρια της αυτοδιοίκησης, που εν τέλει όλα συγκλίνουν σ’ έναν αυτοσκοπό : την κατάληψη της εξουσίας.

   Εκατόν πενήντα χρόνια μετά την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, όλοι γνωρίζουν πως το νησί μας, η Κεφαλονιά, πρωτοστάτησε σε αυτόν τον αγώνα. Τα όπλα που χρησιμοποίησαν τότε οι Κεφαλλήνες Ριζοσπάστες, ήταν η πίστη τους στην ομάδα, η προσήλωσή τους στις Δημοκρατικές διαδικασίες και το Όραμα που είχαν για την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Είναι τα ίδια όπλα που διαθέτει και σήμερα στο οπλοστάσιό της η Δημοτική Κίνηση με επικεφαλής το Γεράσιμο Δημητράτο. Τα πυρομαχικά του πελατειακού κράτους, των ανίερων ενώσεων και της εξαγοράς βρίσκονται εκτός αυτής της προσπάθειας. Σε αυτήν την καθαρή και έντιμη προσπάθεια αισθάνομαι ότι ανήκω και εγώ, γι’ αυτό και ενώνω τις όποιες δυνάμεις μου σε ένα κοινό αγώνα με στόχο την Ανατροπή που θα προαναγγείλει τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν σε εθνικό επίπεδο. Γιατί η συνισταμένη όλων των τοπικών πολιτικών της χώρας, συγκροτούν την Εθνική πολιτική η οποία οφείλει να έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο υπέρ του μη προνομιούχου πολίτη, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των νέων. Οπότε θα πρέπει να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας : Θέλουμε τη συνέχιση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια ή την Ανατροπή της;

   Εκατόν πενήντα χρόνια μετά την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα ας βάλουμε την Κεφαλονιά στο επίκεντρο των εξελίξεων με το να γίνουμε μία ομάδα ξανά, ας ανακτήσουμε την αλληλεγγύη μας ξανά για να γίνουμε όλοι μαζί Ριζοσπάστες Ξανά!

Αργοστόλι, 26/4/2014
Βαρούχας Γιάννης
Επιστημονικός Συνεργάτης Αφροδίτης Θεοπεφτάτου
Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κεφαλονιάς

 

Back To Top