skip to Main Content
GRIG

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΠΡΟΣ

1-       Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Πανούση

Κοινοποιείται

1- Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη

2-       Πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χρήστο Φωτόπουλο

3-       Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων ταξίαρχο κ. Τσιρογιάννης Ιωάννης

4-       Αστυνομικό Διευθυντή Κεφαλονιάς  κ. Ιωάννης Αγγελόπουλος

5-       Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο

6-       Βουλευτή Κεφ/νιας & Ιθάκης κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

7-       Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κεφαλονιάς κ. Παναγή Δρακουλώγκονα

8-       Δήμαρχο Κεφαλονιας κ. Αλέξανδρο Παρίση

9-       Δήμαρχο Ιθάκης Κ. Διονύσης Τσανίτσας

10-   Πρόεδρο επιμελητηρίου Κεφ/νιας & Ιθάκης κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο

11-   Αστ/κες Υπηρεσίες

12-   ΜΜΕ.

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση  Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς με αστυνομικούς  κατά την φετινή τουριστική περίοδο.

 

κ. υπουργέ

Κάθε χρόνο στις τουριστικές περιοχές της χώρας ,όπου λειτουργούν αεροδρόμια και υποδέχονται εκατοντάδες πτήσεις εξωτερικού με αρκετές χιλιάδες τουρίστες, οι αστυνομικές υπηρεσίες ενισχύονταν με ανάλογες αστυνομικές δυνάμεις για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών όλη την τουριστική περίοδο .  Πέρυσι οι ενισχυτικές δυνάμεις στην αστυνομική διεύθυνση Κεφαλονιάς ήταν ελάχιστες ,αποτελούμενες από μερικούς δόκιμους οι οποίοι αποχώρησαν και πρόωρα.

Η ένωση μας έχει επισημάνει φέτος το θέμα αυτό σε κάθε αρμόδιο φορέα από τον μήνα Φεβρουάριο 2015 και μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ουσιαστική επίλυση του θέματος.  

Ξεκίνησε ήδη η τουριστική περίοδος και οι πρώτες πτήσεις έκαναν την εμφάνιση τους. Πρέπει άμεσα να λυθεί το θέμα αυτό. Πρέπει άμεσα να εκδοθούν διαταγές για μετακινήσεις αστυνομικών προς ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών που εξυπηρετούν τα αεροδρόμια  με έξοδα του δημοσίου και με εξασφάλιση διαμονής για τους μετακινούμενους αστυνομικούς υπαλλήλους . Οι αστυνομικές υπηρεσιακές ανάγκες του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς δεν δύναται να καλυφθούν από την υπάρχουσα δύναμη αφού ήδη οι υπηρεσίες υπολειτουργούν . Δεν μπορεί ο αστυνομικός Σταθμός Φισκάρδου να είναι κλειστός. Δεν μπορεί την υποχρέωση αυτή της πολιτείας να την επωμιστούν ιδιώτες ( παρέχοντας δωρεάν καταλύματα στις αστυνομικές δυνάμεις για όλη την τουριστική περίοδο), δεν μπορεί οι υπηρεσιακές ανάγκες του αεροδρομίου να καλυφθούν με εξοντωτικά ωράρια των αστυνομικών υπαλλήλων σε καθημερινή βάση .

Αντιλαμβανόμαστε την οικονομική κρίση της χώρας, αλλά το αίτημα μας είναι πλήρως ρεαλιστικό και πραγματοποιήσιμο. Η εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών στα θέματα τουρισμού επέχουν πρώτιστη θέση. Η δαπάνη που θα επιβαρύνει το δημόσιο είναι μηδαμινή μπροστά στα έσοδα και τα οφέλη του τουρισμού.

                                                     Ζητάμε κύριε υπουργέ την άμεση επίλυση του θέματος.

Οι τοπικοί  φορείς προς τους οποίους κοινοποιείται το παρών έγγραφο γνωρίζουν απόλυτα το θέμα όπως γνωρίζουν  την συμβολή του κρατικού αερολιμένα Κεφαλονιάς στην τοπική οικονομία την τουριστική περίοδο . Υπάρχει ενημέρωση, συμμετοχή , ευθύνη και υποχρέωση για την ασφαλής λειτουργία του αεροδρομίου Κεφαλονιάς.

Παρακαλούμε τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστο Φωτόπουλο να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα αυτό καθόσον αφορά και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες στη χώρα που αντιμετωπίζουν υπηρεσιακές ανάγκες από την λειτουργία αεροδρομίων την τουριστική περίοδο.

Αργοστόλι 04/04/2015

 

Ο πρόεδρος

ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ  Κωννος

ο Γραμματέας

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος

Back To Top