skip to Main Content
Forotexnikoi

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ & ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η παρακάτω επιστολή παραδόθηκε στον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς κ.Α.Παρίση ο οποίος την παράλαβε και την απέστειλε υπηρεσιακώς  στον Υπουργό Οικονομικών

κ. Δήμαρχε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου Ιανουαρίου και κατόπιν και  δική σας παρέμβασης το υπουργείο οικονομικών με την ΠΟΛ.1037/2014 εξήγγειλε αναστολή πληρωμών των βεβαιωμένων και των ληξιπρόθεσμων  έως και τις 30/04/2014. Στην παραπάνω απόφαση δεν διευκρινίζεται η ημερομηνία καταβολής των  παραπάνω υποχρεώσεων και ο τρόπος με αποτέλεσμα αμέσως μόλις έληξε η αδιευκρίνιστη διορία η Δ.Ο.Υ. Α ΠΑΤΡΩΝ προέβηκε σε μια σειρά από κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών επιτηδευματιών και φυσικών προσώπων άνευ προηγουμένου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαχειριστούν οι επιχειρήσεις   ούτε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους. Στις πλειονότητα τους είναι επιχειρήσεις που είχαν ρυθμίσει τα χρέη τους, όμως λόγω έκτακτων γεγονότων, της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί μας, οι επιχειρήσεις αυτές ήταν αδύνατο να ανταπεξέλθουν στο σύνολο των υποχρεώσεων τους μεταξύ αυτών και των οφειλών τους προς το Δημόσιο.

Σημειώνουμε δε πως το ΙΚΑ, σε αντίθεση με τη ΠΟΛ.1037/204, σε ανάλογη απόφαση του Αρ.Πρωτ.Ε33/140 αναστέλλει την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών έως και 30/06/2014 και ρυθμίζει αυτές από 12 έως 24 δόσεις . Είναι  αδιανόητο να δίνεται αναστολή πληρωμών και στη λήξη να απαιτείται όλο το ποσό συγκεντρωτικά (ΠΟΛ.1037).

Είναι δεδομένο εξάλλου ότι οι επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, επιχειρούν σε καθεστώς ασφυξίας και αντιμετωπίζουν οφειλές που δεν μπορεί να πληρώσουν λόγω  έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, αυτό μεταφράζεται σε  αντικειμενική αδυναμία συνέχισης των εργασιών τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι προφανές ότι χρειάζεται η κατανόηση  και η ανταπόκριση  στο αίτημα  για μια εύλογη παράταση της τακτοποίησης των οφειλών των παραπάνω επιχειρήσεων, να γίνει άμεσα άρση των τραπεζικών κατασχέσεων, όλες οι οφειλές να ρυθμιστούν με τέτοιο τρόπο που οι επιχειρήσεις να έχουν δυνατότητα να ανταποκριθούν έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να συνεχίσουν την ομαλή λειτουργία τους και να μην βρεθούν στη δυσάρεστη θέση διακοπής των εργασιών τους.

 

 Για το ΔΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ

ΤΑΜΙΑΣ Σ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ

ΜΕΛΟΣ Π.ΤΖΑΝΝΑΤΟΣ

 

Back To Top