skip to Main Content
Khoris Internet 2 620×320

Επίγειοι παράδεισοι: Οκτώ μέρη με εντυπωσιακά τοπία, όπου δεν σας ενοχλήσουν… ούτε τα κινητά! (φωτο)

Με δεδομένο ότι το… κόλλημα με την τεχνολογία αυξάνει τα επίπεδα του στρες και προκαλεί ακόμη και κατάθλιψη, για όσου θέλουν να κάνουν μια πραγματική απόδραση, να ξεκουραστούν πλήρως και να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους πλήρως υπάρχουν 11 μέρη στον κόσμο όπου η σύνδεση με το Ιντερνετ είναι από πάρα πολύ δύσκολη έως εντελώς ανέφικτη.

Αν νιώθετε, λοιπόν έντονα την ανάγκη της διαφυγής από τα… e-mails σας και τα social media μπορείτε να το κάνετε πράξη ταξιδεύοντας σε ένα από τα πιο παρθένα, ανέγγιχτα από την τεχνολογία μέρη του κόσμου. Βέβαια η ψηφιακή αποτοξίνωση μπορεί να γίνει απλά… κλείνοντας το κινητό και τον υπολογιστή, αλλά για όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά:

Τριστάν ντε Κούνια

Εάν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το Τριστάν ντε Κούνια, το πιο απομακρυσμένο από οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο, νησί πάνω στη Γη, το οποίο βρίσκεται 1.750 μίλια ανοικτά των ακτών της Νοτίου Αφρικής, μην ψάξετε για σήμα στο κινητό σας. Δεν θα βρείτε γιατί απλά στο ηφαιστειακό αυτό νησί κανένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν πιάνει. Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο μπορείτε να το επιχειρήσετε στο μοναδικό ίντερνετ καφέ του νησιού. Δύσκολο βέβαια να συνδεθείτε αν αναλογιστείτε ότι η σύνδεση είναι του 1Mbps και την μοιράζονται οι 259 κάτοικοι του νησιού

Αμερικανικές Σαμόα

Στα περισσότερα νησιά του συμπλέγματος, απλά το Ιντερνετ, δεν πιάνει. Ελάχιστα ξενοδοχεία προσφέρουν δίκτυο WiFi, ενώ πιο πιθανό να μπορέσει κανείς να συνδεθεί με το Διαδίκτυο είναι αν βρίσκεται στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος.

Γιακούτατ, Αλάσκα

Το Forbes το συστήνει ως το ιδανικότερο μέρος στον κόσμο για όσους θέλουν να αποτοξινωθούν από το Ιντερνετ. Και το σήμα στα κινητά τηλέφωνα…. δύσκολα θα πιάσει.


Sequoia & Kings Canyon National Parks, Καλιφόρνια

Λόγω του μεγάλου ύψους στο οποίο βρίσκεται το πάρκο η σύνδεση τόσο με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αλλά και με το διαδίκτυο είναι από δύσκολες έως ακατόρθωτες.

Ερημος Σαχάρα

Η Σαχάρα είναι η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει για περιοχές του κόσμου όπου δεν υπάρχει Ιντερνετ. Και δικαίως. Στα βάθη της ερήμου δεν είναι δυνατή καμία σύνδεση με το οποιοδήποτε δίκτυο. Ούτε, όμως, και στα σύνορά της, περιοχές τις οποίες επισκέπτονται οι περισσότεροι τουρίστες είναι εύκολη η σύνδεση. Στα ελάχιστα Ιντερνετ καφέ θα πρέπει να δείξει κανείς ατελείωτη υπομονή αν θέλει να δει το e-mail του να ανοίγει.

Γκραν Κάνυον

Σε ελάχιστα σημεία πέρα από το South Rim είναι δυνατή η σύνδεση με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή με το Ιντερνετ. Με εξαίρεση το κατάστημα δίπλα στο κάμπινγκ του North Rim μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας στο Γκραν Κάνυον απαλλαγμένοι από το φόβο ότι μπορεί να σας αναστατώσει ο ήχος του κινητού σας τηλεφώνου.

Μέλας Δρυμός, Γερμανία

Κι όμως, υπάρχει μέρος στην Ευρώπη που δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, αφού κάποιες από τις αγροτικές περιοχές του Μέλανα Δρυμού δεν καλύπτονται από το Δίκτυο.

Dzanga-Sangha National Park,Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία

To συγκεκριμένο πάρκο που βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνιά της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας με το τροπικό δάσος στο οποίο ζουν γορίλες, ελέφαντες και άλλα άγρια ζώα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι απλά αδύνατη.

Πηγή: iefimerida.gr
Back To Top