skip to Main Content
GALIATSATOS UODWROS4

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Θόδωρου Γαλιατσάτου σε Παξούς και Αντίπαξους.

 

Στους Παξούς και τους Αντίπαξους βρέθηκε το διήμερο 8-9/7 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με κλιμάκιο της ΑΝΑΣΑ στο οποίο συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κέρκυρας Σπυριδούλα Αγγουράκη και Σπύρος Βλαχόπουλος, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος.

 

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου διοργανώθηκε ευρεία σύσκεψη, με συμμετοχή του νυν Δημάρχου Σπύρου Μπογδάνου, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Σπύρου Βλαχόπουλου, και εκπροσώπων φορέων των Παξών.

 

Έγινε μακρά συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής, καθώς και για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Αξιολογήθηκαν τα έργα της ολοκλήρωσης της αποχέτευσης, του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, της ύδρευσης, καθώς και των λιμανιών. Επίσης συζητήθηκαν οι ανάγκες σε σχολικές αίθουσες, σε ιατρικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Παξών, περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς και το χαμηλό επίπεδο πληροφόρησης για χρήσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το συγκοινωνιακό πρόβλημα, αλλά και για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της αγροτικής οικονομίας και ιδιαίτερα της καλλιέργειας της ελιάς. Σημειώθηκε επίσης η ελλιπής στήριξη σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

 

Από όλους σχεδόν τους συμμετέχοντες τονίστηκε και χαιρετίστηκε η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη για άμεση και απευθείας επικοινωνία με τους φορείς και τους κατοίκους.

 

Την δεύτερη ημέρα (9/7), ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σπύρο Βλαχόπουλο, επισκέφθηκε τους Αντίπαξους, όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την εγκατάλειψη του νησιού, κυρίως ως προς το οδικό δίκτυο, την προσβασιμότητα, και την προληπτική πυροπροστασία.

 

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

 

Back To Top