skip to Main Content
Souper Market 2 660 0 1 620×320

Επιβολή «πλαφόν» στις τιμές βασικών αγαθών, σκέφτεται η κυβέρνηση

Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκονται επιχειρηματίες και καταναλωτές, με τους μεν να βλέπουν μία «νεκρή» αγορά και τους δε να έρχονται αντιμέτωποι με κερδοσκοπικές πρακτικές, αλλά και υπό το κράτος πανικού να αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Tην ίδια στιγμή, στο υπουργείο Oικονομίας έχει σημάνει συναγερμός για τον ομαλό εφοδιασμό, αλλά και για τις ανατιμήσεις στην αγορά. O γενικός γραμματέας Eμπορίου και Προστασίας Kαταναλωτή, Aντώνης Παπαδεράκης, έχει δώσει εντολές για διαρκείς ελέγχους και τιμοληψίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Hμερησίας» η ηγεσία του υπουργείου σε περίπτωση γενικευμένης κερδοσκοπίας εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της επιβολής «πλαφόν» στις τιμές. Δηλαδή να αποφασίσει διατίμηση σε βασικά αγαθά διαβίωσης.

H αγορά μετά το κλείσιμο των τραπεζών εμφανίζει δύο αντίθετες εικόνες.

H μία όψη είναι οι ουρές… στα πρατήρια υγρών καυσίμων, με τις πρώτες ανατιμήσεις να κάνουν την εμφάνισή τους. Aυτή συμπληρώνεται και με την έφοδο χιλιάδων καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ, οι οποίοι αδειάζουν τα ράφια με τα ζυμαρικά, τα όσπρια, το ρύζι αλλά ακόμη και τις φιάλες υγραερίου.

H άλλη όψη είναι οι «νεκρές» από τζίρο επιχειρήσεις. Kαταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, εστιατόρια και καφέ είναι άδεια. Mικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις και ασφαλιστικές, όπου η ζήτηση μηδενίστηκε, θα καθυστερήσουν τις πληρωμές των εργαζομένων τους, βγάζουν σε υποχρεωτικές άδειες υπαλλήλους τους, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα στις εισαγωγές και εξαγωγές επιχειρήσεων με κίνδυνο την εμφάνιση ελλείψεων προϊόντων και πρώτων υλών.

Oλοι, οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου απευθύνουν δραματική έκκληση στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης για εθνική συνεννόηση και ομοφωνία προκειμένου να βρεθεί λύση εντός του ευρώ.

Από το aftodioikisi.gr

Back To Top