skip to Main Content
Koufonisia 620×320

Ετοιμάζεστε για διακοπές; Δείτε ποια είναι τα πιο φθηνά νησιά για τον Ιούλιο – Πού ανέβηκαν οι τιμές

Δείτε πού πέφτουν αλλά και πού εκτοξεύονται οι τιμές τον φετινό Ιούλιο, σε σχέση με πέρσι. Πόσο κοστίζουν οι διακοπές απ” τη Φολέγανδρο και τη Σκιάθο ως τη Μύκονο.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr για το μήνα Ιούλιο 2014.

Η μεγαλύτερη μείωση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον Ιούλιο 2013 παρατηρείται στη Φολέγανδρο, έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της νεολαίας, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται ανά διανυκτέρευση στα 97 ευρώ έναντι 133 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο (ποσοστό μείωσης 27%).

Στη δεύτερη θέση των μειώσεων ακολουθεί ένας από τους αγαπημένους οικογενειακούς προορισμούς για διακοπές, οι Κουκουναριές της Σκιάθου. Το ποσοστό μείωσης αγγίζει το 24% και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 108 ευρώ, έναντι 142 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο.

Στην τρίτη θέση ακολουθούν οι Σπέτσες, αγαπημένη επιλογή για μικρές αποδράσεις, με ποσοστό μείωσης μέσων ξενοδοχειακών τιμών στο 23% και τη μέση τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 139 ευρώ, έναντι 181 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Μόλυβος της Λέσβου και η Τήνος είναι οι δύο περιοχές που παρουσιάζουν τις χαμηλότερες τιμές (65 ευρώ), σημειώνοντας μάλιστα και μείωση του ποσοστού σε σχέση με τον περισινό Ιούλιο.

Πού ανέβηκαν οι τιμές

Στην αντίπερα όχθη των μεγαλύτερων αυξήσεων, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το νησί των ανέμων, η Μύκονος, με το ποσοστό να σκαρφαλώνει στο 61% σε σχέση με τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης τον Ιούλιο του 2013 κυμαινόταν στα 200 ευρώ, ενώ τον Ιούλιο του 2014 ο ταξιδιώτης θα κληθεί να πληρώσει κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση 322 ευρώ.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Λευκάδα με ποσοστό αύξησης 38% και με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 109 ευρώ, έναντι 79 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 150 διαφορετικά online booking sites.

Πηγή: travelstyle.gr

Back To Top