skip to Main Content
An 74

ΕΤΟΙΜΗ Η ΝΕΑ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ-ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει έτοιμη τη νέα ΚΥΑ που αφορά στην διαχείριση των παραλιών και αυτή αναμένεται να δημοσιευθεί σε λίγες μέρες Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά την αντίδραση της ΚΕΔΕ τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τους Δήμους και αυτό διότι η ΚΥΑ προβλέπει την διαχείριση των παραλιών να αναλάβουν το Υπουργείο Οικονομικών και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, κάτι που πρακτικά σημαίνει σημαντικό πλήγμα για τα οικονομικά των ΟΤΑ. Μάλιστα υπάρχουν μικροί Δήμοι που θα κινδυνέψουν να μπουν στο Παρατηρητήριο καθώς χάνοντας τα έσοδα από τις παραλίες, ο προυπολογισμός τους θα “τιναχθεί στον αέρα”.

Τα παραπάνω η ΚΕΔΕ τα είχε επισημάνει προς την κυβέρνηση που μάλλον δεν φαίνεται να τα έλαβε υπόψη της και επιπροσθέτως, όχι μόνο αφαιρεί σημαντικά έσοδα από τους Δήμους αλλά τους προσδίδει και έξοδα αφού η ΚΥΑ φαίνεται να προβλέπει ότι οι Δήμοι θα αναλάβουν την καθαριότητα των παραλιών αλλά και τα κονδύλια για τους ναυαγοσώστες!!!

Μένει λοιπόν να βγει η ΚΥΑ για να δούμε αν όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν αλλά και ποιά θα είναι η αντίδραση των Δήμων

Ήδη για κάποιους νομούς έχει ξεκινήσει η προεργασία.Υπάρχει και ανακοίνωση που συνοδεύει τις καταστάσεις που αναρτήθηκαν. Δείτε εδώ: https://www1.gsis.gr/gspp/portal/el

Back To Top