skip to Main Content
An4

Ευχαριστήριο μήνυμα του Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριου για την Ανάσταση

Την ικανοποίησή του και τη χαρά του για την ομαλή διεξαγωγή τόσο της Περιφοράς των Επιταφίων όσο και της τελετής της Αναστάσιμου Ακολουθίας εξέφρασε ο Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος.

Σε συνάντηση που είχε με τοπικά ΜΜΕ στον κτίριο της Επισκοπής ο Ποιμενάρχης θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον κόσμο που συμμετείχε ενεργά μικρούς και μεγάλους που, εισάκουσαν την παράκλησή του την Μεγάλη Πέμπτη, και έψαλλαν όλοι μαζί το “Χριστός Ανέστη” το Μεγάλο Σάββατο πάνω στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου αλλά και την Μεγάλη Παρασκευή όπου είχε ζητήσει από τους πιστούς να συμμετέχουν με ησυχία και ευλαβική κατάνυξη κατά την Περιφορά των Επιταφίων στους δρόμους της πόλης του Αργοστολίου, πράγμα που έπραξαν με σεβασμό και συγκίνηση.

Όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο Δεσπότης τόσο μεγάλο ήταν το άγχος και η αγωνία του για την ομαλή διεξαγωγή της Ανάστασης τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα που δεν μπορούσε να κοιμηθεί, όταν όμως είδε το πλήθος πιστών που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Βαλλιάνου για να παρακολουθήσει με θρησκευτική κατάνυξη την τελετή της Αναστάσεως, τότε ηρέμησε και κατάλαβε ότι όλα είχαν πάει κατ ευχήν.

Στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, το Δήμο, την Αστυνομία, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην άψογη οργάνωση και εκτέλεση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου για την καλύτερη οργάνωση της τοπικής εκκλησίας”.

Πηγή: portoni.gr

Back To Top