skip to Main Content
Costas27

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΟΛΙΑΔΗ ΓΑΡΜΠΗ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΗΝ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ (ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ)

!!! με την κα Αγγελική Κοκκολιάδη- Γαρμπή που παρουσίασε τη βραδιά της Πανσελήνου στον κήπο της villa Ροδόπη.
Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΡΟΥΛΗ.

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας, όπως κάθε Αυγουστιάτικη πανσέληνο βρισκόμαστε στο φιλόξενο και οικείο χώρο της VILLA ΡΟΔΟΠΗ στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.
Κύριο εκθεσιακό υλικό της Σύγχρονης Πινακοθήκης, στον επάνω όροφο της πατρικής του οικίας, αποτελεί η συλλογή του Κώστα Ευαγγελάτου με έργα σύγχρονης τέχνης (ζωγραφικά, χαρακτικά, κολάζ, φωτογραφίες, γλυπτά, κατασκευές, μικρογλυπτά) από συνεργάτες και φίλους καλλιτέχνες, εδώ και στο εξωτερικό καθώς και αντιπροσωπευτικά έργα της εικαστικής πορείας του. Ενώ από φέτος ανοίγει κάθε Τετάρτη βράδυ το παραπλήσιο ισόγειο ατελιέ του.
Η καθιέρωση της ετήσιας καλλιτεχνικής δεξίωσης στον κήπο την βραδιά της Αυγουστιάτικης πανσέληνου με την παρουσίαση μουσικών, θεατρικών και λογοτεχνικών συμβάντων έδωσε μεγαλύτερη εμβέλεια και απήχηση στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό με την ευρύτερη έννοια του όρου εγχείρημά του. Ήδη στην λίθινη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του «Κήπου του Χαρίλαου» και στις αίθουσες της Villa ΡΟΔΟΠΗ, έχουν δώσει εξαιρετικές ερμηνείες καταξιωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες: Βέρα Ζαβιτσιάνου, Θάλεια Προκοπίου, Ελένη Κούστα, Γεωργία Ζώη, Κανελίνα Μενούτη, Ηλίας Τουμασάτος [απαγγελία], Γιώργος Κακής, Καλλιόπη Λιοσάτου, Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος [θεατρική παράσταση], Αντώνης Ρεμούνδος, Γιώργος Τζαγκαράκης, Λίλυ Μήλιου, Κων/να Καλλιακούδη, Νίκος Γαρμπής-Nicofilimon, Ζωίτσα-Αλεξία Μαρτσέλου, Φοίβος Μποζάς, Λουίζα Παπαντωνάτου [μουσική], το χοροθέατρο ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ της Φένιας Αποστόλου, σύγχρονο μπαλλέτο κ.α.
Επίσης έχουν διαβάσει λογοτεχνήματά τους οι: Μάκης Αποστολάτος, Βίκυ Γεωργοπούλου, Θανάσης Χειμωνάς, ενώ έχουν κάνει κριτικές προσεγγίσεις οι: Philippe Jamet, Ευρώπη Μοσχονά – Μαραγκάκη, Ευάγγελος Ανδρέου, Ευρυδίκη Λειβαδά, Γεράσιμος Γαλανός, Ηλίας Τουμασάτος, Γιώργος Κακής, Εύα Μπεριάτου, Άλκηστη Κατσούνη, Στέλλα Λιάτου, Μαράη Γεωργούση. Επίσης για τις εκθέσεις στη VILLA «ΡΟΔΟΠΗ» έχουν δημοσιευτεί κριτικές από τον Χρύσανθο Χρήστου, ιστορικό της τέχνης, Ακαδημαϊκό, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Δρ. Στέλιο Λυδάκη, Καθηγητή ιστορίας της τέχνης,την Σουζάννα Μπαουτίστα, Θεωρητικό της τέχνης, την Αννίτα Πατσουράκη, ιστορικό της τέχνης (έχει κάνει και την καταγραφή των έργων της συλλογής μέχρι το 2007), τον Νίκο Μοσχονά, ιστορικό και κριτικό τέχνης, τους Στέλλα Λιάτου, Λεόντιο Πετμεζά, Γιώργο Αγραπίδη, Μαράη Γεωργούση, ιστορικούς τέχνης.

Απόψε η βραδυά μας πριν το πρόγραμμα της μουσικολογοτεχνικής εκδήλωσης θα αρχίσει με τον κο Στέλιο Μαρούλη Πρόεδρο της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης Στέλιο Μαρούλη, που θα παραδώσει Βραβείο Επαίνου στον τιμώμενο, καθώς και την Τιμητική Διάκριση, εκ μέρους του ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Ομίλου για την UNESCO Ευρώπης και Αμερικής.

Ο κος Στέλιος Μαρούλης θα μας διαβάσει για αυτές τις τιμητικές βραβεύσεις.
Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι, καλησπέρα σας !
Ως Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης και Εικαστικός Επιμελητής του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, χαιρετίζω και συγχαίρω τον αγαπημένο μας Κώστα Ευαγγελάτο, άξιο τέκνο της Κεφαλονιάς, τον ξεχωριστό αυτό πατριώτη μας !
Γνωρίζω ότι πρόκειται πραγματικά για ένα νέο, ταλαντούχο καλλιτέχνη, που αναδείχτηκε μέσω του πλούσιου και εξαιρετικού μέχρι σήμερα έργου του! Ένα έργο σπάνιο, που μας εντυπωσιάζει χαρμόσυνα, μ’ αυτή την υπέροχη έμπνευσή του!
Με τις πινελιές του και την ιδιαίτερη λογοτεχνική διάθεσή του, μ’ αυτή του τη δεινότητα, το πνευματικό του χάρισμα, μας ταξιδεύει φαντασμαγορικά σε όμορφους και σπάνιους κόσμους !
Θεωρώ πως με το έργο του κάνει περήφανο το νησί μας, αλλά και όλη την Ελλάδα !
Ως φίλος του, ως Κεφαλλονίτης και ως καλλιτέχνης του εύχομαι απ’ τα βάθη της καρδιάς μου να έχει ακόμα περισσότερη πνευματική έγερση και να κατακτήσει πανελλαδική και διεθνή αναγνώριση και ως παράδειγμα να τον μιμούνται οι νεώτεροι αυτού καλλιτέχνες! Να σκορπάει άπλετο φως στον πολιτισμό μας και να διευρύνει, με το πνευματικό του υπόβαθρο τη μεγάλη πολιτιστική μας κληρονομιά !
Με το ρόλο μου ως Προέδρου της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης, και ως εικαστικός επιμελητής της UNESCO έχω την ιδιαίτερη τιμή να του απονείμω το παρόν Βραβείο Επαίνου, και την Τιμητική διάκριση, ως επιβράβευση της πολύπλευρης δράσης του, με την ευχή να έχει ασταμάτητο οίστρο και πάντοτε επιτυχημένη διεθνή διαδρομή ! Σας Ευχαριστώ !

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ
Αργοστόλι, 10 Αυγ. 2014

Back To Top