skip to Main Content
Bar5

Η ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ

bar bar1 bar2 bar3 bar4

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Αυγούστου η ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ στο Λιμάνι του Ληξουρίου, την οποία διοργάνωσε η ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ.

            Φέτος η θεματική της ήταν από τα Βυζαντινά χρόνια, με την απαραίτητη ιστορική αναδρομή. Παρέλασαν μπροστά στα μάτια μας, Ιππότες των Βυζαντινών κάστρων, ο Αυτοκράτορας με την αυλή του, ο Διγενής Ακρίτας με τους συντρόφους του και οι Πειρατές και όλα αυτά πλαισιώθηκαν από τις φωτισμένες βάρκες των ψαράδων της περιοχής μας και όχι μόνον.    Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα καταπληκτικά κουστούμια βεστιαρίου εποχής και οι προσεγμένες κατασκευές των πλωτών αρμάτων. Την όλη βραδιά πλαισίωσαν και έκλεισαν όπως πάντα οι κανταδόροι της χορωδίας « Τζώρτζης Δελλαπόρτας», με τις υπέροχες καντάδες τους.

            Οι χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στο Ληξούρι και παρακολούθησαν την βαρκαρόλα έζησαν μια βραδιά που θα τους μείνει αξέχαστη.

            Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της υπέροχης βραδιάς, το Λιμενικό Σταθμό Ληξουρίου, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς και τους υπαλλήλους τους, τον Επαγγελματικό και Ερασιτεχνικό σύλλογο Αλιέων, τη χορωδία της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ, «Τζώρτζης Δελλαπόρτας», το σύλλογο «Καντρίλιες – Λαντσιέδες», τα παιδιά που συμμετείχαν στους Βυζαντινούς ρόλους και ιδιαίτερα τα κορίτσια,  Κουνάδη Ελένη, Μαστρόκαλου Στάμω και Κοσμάτου Ελπίδα, που ευγενικά προσφέρθηκαν να συμμετέχουν από Αργοστόλι και Διλινάτα αντίστοιχα. Επίσης τους Αλιβιζάτο Σπυράγγελο, Βουτσινά Κοσμά και Σταματελάτο  Ανδρέα  για τις προσεγμένες κατασκευές , τον Σταματελάτο Γεράσιμο, τους αλιείς που συμμετείχαν με τις βάρκες τους,  Κονταρίνη Μιχάλη, Κονταρίνη Γεράσιμο, Μουρελάτο Γεράσιμο, Μαρκαντωνάτο Άγγελο, Ήσυχο Πέτρο, Λιβιεράτο Σπύρο, Λιβιεράτο Αλέξη, Μουρελάτο Νικόλαο και Μουρελάτο Αποστόλη. Θερμές ευχαριστίες στη Ναυαγωσώστρια του AVERTO Μαρίνα Βουλγαρίδη, που συμμετείχε με το σκάφος του Άγγελου Μαντζαβίνου, και βέβαια όλους εσάς που παρακολουθήσατε και αγκαλιάσατε, αυτήν την όμορφη Αυγουστιάτικη βραδιά, τη ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ μας.

            Την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης , ενημερώνοντας για την λεπτομέρεια του όλου θέματος είχαν η Μάγδα Κονταρίνη και ο  Γεράσιμος Σ. Γαλανός.

                                                                              Με εκτίμηση

                                                                                  Το Δ.Σ. της  Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Back To Top