skip to Main Content
Th2

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΗ

Με τον Γ. Γ. Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Μ. Γούναρη συναντήθηκε χτες η Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, το Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση και εκπροσώπους των επαγγελματιών Σάμης.  Στόχος της συνάντησης ήταν η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Σάμης και των παραθαλάσσιων περιοχών και ειδικότερα οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη χερσαία κοινόχρηστη ζώνη λιμένα.

Πρόσφατα, με σχετικές αποφάσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας Κεφαλληνίας, επιβλήθηκαν πρόστιμα και πρωτόκολλα κατεδάφισης για κατασκευές που καλύπτουν τα τραπεζοκαθίσματα στη χερσαία ζώνη. Πρόκειται για ελαφρά προσωρινά στέγαστρα ξύλινα ή μεταλλικά.

Ως προς τη χερσαία ζώνη λιμένων οι διατάξεις μεταξύ των τριών Υπουργείων –Οικονομικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – είναι αλληλοσυγκρουόμενες με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες με τη γραφειοκρατία και την επιβολή κυρώσεων.

Με υπόμνημα που κατέθεσε η Βουλευτής έγιναν οι παρκάτω προτάσεις, τις οποίες  ο Γ. Γ. υποσχέθηκε να εξετάσει με εκπροσώπους των τριών Υπουργείων :

  1. η διαγραφή και επανεξέταση των επιβληθέντων ποινών δεδομένου ότι αυτές επιβλήθηκαν μετά από γνωμοδότηση υπαλλήλων των υπηρεσίων του Υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να έχουν διευκρινισθεί οι ισχύουσες θεσμικές ρυθμίσεις,
  2. η διαμόρφωση ενιαίου θεσμικού πλαισίου για τις προσωρινές κατασκευές στις κοινόχρηστες χερσαίες ζώνες των λιμένων με ενιαία εφαρμογή απ’ όλες τις υπηρεσίες έτσι, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι ισχύει ανά περιοχή,
  3. η διαμόρφωση συγκεκριμένων προδιαγραφών, όπως το ποσοστό καταλαμβανόμενου κοινόχρηστου χώρου, καλαίσθητη μορφή, χρήση συγκεκριμένων υλικών κλπ,
  4. η διαμόρφωση πλαισίου (διαδικασίες, αρμόδιοι φορείς) για την διενέργεια ελέγχων, ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση των παραπάνω προδιαγραφών και η εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές χρήσεις των χερσαίων ζωνών των λιμένων.

 

Αθήνα, 8.10.2014

                                                                                    Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

 

Back To Top